A palacsinta örök kedvenc minden korosztályban, legszívesebben a nap folyamán bármikor szívesen fogyasztanánk. Van, aki sósan, és van, aki édesen szereti, vannak, akik igyekeznek minél vékonyabb tésztájú palacsintákat készíteni, de vannak, akik kifejezettebben jobban szeretik a kisebb átmérőjű, vastagabb tésztájú amerikai palacsintát.

Korábban, évekkel ezelőtt még úgy tartották, hogy az, aki szeretne megszabadulni a felesleges kilóitól jobb, ha nem fogyaszt palacsintát. Mára már annyira széleskörűvé vált a reform alapanyagok skálája, hogy olyan tápértékekkel rendelkező palacsintákat süthetünk, amelyeket bátran beilleszthetünk az étrendünkbe, akár a diéta idején is. A paleo palacsinták magas rosttartalmú, szénhidrátcsökkentett lisztekből, vagy lisztkeverékekből vannak. A hagyományos palacsintákkal ellentétben, a paleo palacsinták nem tartalmaznak glutént, se tejet. Bár a paleo életmód nem tiltja a tojásfogyasztást, előfordulhat, hogy épp kifogyunk belőle, vagy, csak egyszerűen szeretnénk tojásmentes paleo palacsintát készíteni. Ezekre a helyzetekre ad megoldást néhány tojásmentes paleo receptünk. Az egyik legegyszerűbb tojásmentes paleo palacsinta receptünket ITT TALÁLHATJÁTOK! Ezt a 3 összetevős palacsintát ízlés szerint lehet sósan, és édesen is készíteni, a bele való finomságoknak, pedig csak az ízlés szabhat határt! Formázhatjátok paleo tortillának, vagy akár paleo lángosnak is. Ezzel a tojásmentes paleo palacsintával vegán ismerőseiteket is megkínálhatjátok!

Süss újra palacsintát tojásérzékenység, vagy paleo életmód mellett!

További paleo palacsinta receptekért KATT IDE!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!