Paleo pita

A paleo pita ebédre, és vacsorára is kiváló választás lehet, hiszen alacsony a szénhidráttartalma, és tetszőlegesen megtölthetjük mindenféle finomsággal. Azért is érdemes a pita receptek közül a paleo pita recepteket választani, mert megkínálhatjuk vele a gluténérzékeny, és tejérzékeny barátainkat, családtagjainkat is. A paleo pitát, a klasszikus, búzalisztes pitával ellentétben, szénhidrátcsökkentett étrendbe is be lehet illeszteni. Meg tölthetjük gyros hússal, falafel golyókkal, zöldségekkel, öntetként tehetünk rá tzatzikit, vegán öntetet, vagy tahinis szószt. A pita egy egyszerű étel, amelyet olyan sokoldalúan lehet variálni, hogy szinte megunhatatlan.

Miből készül a paleo pita? Nem búzalisztből, és nem tartalmaz semmilyen hüvelyes lisztet, természetesen nincs benne semmilyen tejtermék se, sőt a mi paleo pitáinkban élesztő sincsen, hogy ne kelljen a kelesztéssel bíbelődni, időt veszteni. A Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverékből olyan paleo pitát süthetsz, amely hatalmasra megnő sütés közben, ezáltal nagyon sok töltelék fér belé, és garantáltan jól lakik tőle mindenki. Ha érdekel ez a szénhidrátcsökkentett paleo pita recept, akkor KATT IDE! Ha olyan paleo pita receptet keresel, amely nem tartalmaz tojást, és beilleszthető vegán életmódba is, akkor válaszd EZT a receptet!

Paleo pitáinkkal a gyros lekerülhet a gyors felszívódású, junkfoodok listájáról! Paleo pitát a receptjeink alapján sütni végtelenül egyszerű! A legtöbb paleo pita receptünk csupán néhány összetevős. A paleo pitáink tésztáját nem kell hosszadalmasan dagasztani, a legtöbb paleo pita tésztánkat szó szerint elég csak összekutyulni, majd egyszerű formázás után sütőbe helyezed, és készre sütöd!

Próbáld ki valamelyik paleo pita receptünket, töltsd meg ízlés szerint és élvezd a paleo pita, a zöldségek, és a hús/falafel golyók tökéletes ízharmóniáját!

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!