Ki ne szeretné a pizzát? A legtöbben időnként szeretünk bedobni egy-két szelet pizzát vacsorára, vagy ebédre. A pizza gyakori fogás baráti összejöveteleken, filmezős szombat estéken. Népszerűségének több oka van; ízlés szerint választhatunk feltétet rá, a gyerekek is oda vannak érte, bárhol meg tudjuk vásárolni, fáradt estéken akár házhoz is rendelhetjük. A hagyományos olasz pizza tésztája néhány olyan alapanyagból áll, amely a legtöbb háztartásban fellelhető; búzaliszt, élesztő, víz, olívaolaj, és só. A felfuttatott élesztőt, és az átszitált lisztet, a víz hozzáadásával egyneművé dagasztjuk, félretesszük, majd, ha megkelt kinyújtjuk, megpakoljuk tetszőleges feltéttel, és készre sütjük.

Sokak életmódváltás során, vagy abban az időszakban, amikor súlyfölösleget szeretnének veszíteni, lemondanak a pizzázás öröméről. A szénhidrátcsökkentett, és a zsírszegény étrend sem támogatja a hagyományos pizzatészta fogyasztását, amelynek a búzaliszt miatt magas a szénhidráttartalma, zsírtartalmán pedig sokat dobhat a feltétként szolgáló sajt, esetleg zsíros húsféleségek. A paleo étrend a szénhidrátcsökkentett ételeket részesíti előnyben, emellett kizárja azokat az alapanyagokat, amelyekben glutén található. A paleo pizzatészta tehát gluténmentes, így, akár a glutén érzékenyeknek is jó választás lehet. A paleo pizzatészták nem búzalisztből, álgabonákból vannak, hanem olyan minimális szénhidráttartalmú maglisztekből, magőrleményekből, és rostokból állnak, mint pl. a bambuszrost liszt, vagy szezámmagliszt. A Szafi Reform paleo lisztkeverékek segítségével a paleo liszteket nem kell hosszadalmasan kísérletezgetni, párosítani őket, hogy megfelelően tudjuk használni, hanem, csak követni kell a hozzájuk tartozó recepteket. A Blogon többféle paleo pizzatészta recept van, amelyek elkészítése mindenki számára egyszerű folyamat lehet. Paleo pizzatészta receptjeink élesztőmentesek, így az élesztő felfuttatásával, és a kelesztéssel sem kell bajlódni. Az egyik legnépszerűbb paleo pizzatészta receptünk EZ ;laktató, vékonyra lehet nyújtani, hamar el lehet készíteni, és teljesen mellékízmentes! Ha olyan paleo pizzatésztát szeretnél készíteni, amely tojásmentes, akkor süsd meg EZT A RECEPTET! Ha túl meleg van ahhoz, hogy bekapcsold a sütőt, vagy nincs kedved bajlódni a sütéssel, akkor válaszd a a mikróban megsüthető paleo pizzatészta receptünket! Receptet ITT TALÁLHATTOK hozzá! EZ a paleo pizzatészta recept minimális szénhidrát tartalommal bír, így azok, akik nagyon ügyelnek a szénhidrátbevitelükre, ezt a pizzát fogyasszák!

Ne mondj le többé a pizzázásról, nem kell többé diéta, vagy paleo életmód miatt kívánkozva nézned, ahogy a többiek pizzáznak körülötted! A Blog segítségével könnyen készíthetsz gluténmentes, szénhidrátcsökkentett paleo pizzatésztát, hosszadalmas gyúrás, dagasztás, kelesztés nélkül!

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!