A többség számára mára már ismertté váltak a kifejezések: paleolit életmód, ill. paleo étrend. De mi is az a paleo életmód? Nem egy diéta, hanem egy táplálkozási irányzat, amelynek nagyon tömören, a lehető leginkább leegyszerűsítve az a lényege, hogy az ember kerülje a finomított szénhidrátot, azonban előnyben részesítse a táplálkozásában fehérjéket, és a zsírt.

A paleo receptek kivitelezésekor szigorúan kerülni kell azokat az élelmiszereket, amelyek gabonaféléket, hüvelyeseket, tejet, tejtermékeket, burgonyaféléket, hidrogénezett növényi olajokat (pl. margarin), a hozzáadott cukrot (vagy fruktózt) tartalmaznak.

A blogon található paleo receptek megalkotásakor törekedtünk arra, hogy a paleo életmódot élőknek ne kelljen „csak salátán és húson” élniük, hanem hogy „bármit” el tudjanak készíteni paleo életmódba beilleszthető alapanyagokból. A bármi alatt értendő szinte az összes hagyományos étel, kezdve a palacsintától, nokedlitől, a pizzán, a tésztákon, és péksüteményeken keresztül, egészen a desszertkrémekig, sőt, a tortákig!

A blog paleo receptjeinek számottevő része Szafi Reform lisztkeverékekkel készülnek, amelyek tökéletesen beilleszthetőek a paleo életmódba is! A Szafi Reform termékek segítenek abban, hogy a paleo étrend változatos, és sokszínű legyen.

Készítsd el a kedvenc paleo recepted a blogról, és győződj meg róla Te is, hogy a paleo életmódnak nem kell a lemondásokról szólnia! Legyen szó egyszerű hétköznapról, ünnepélyes évfordulóról, családi eseményről, illetve ünnepnapról: a blog paleo receptjeinek segítségével könnyedén terülj-terülj asztalkámat varázsolhatunk a vendégeink számára, ízletes paleo főételekkel, édességekkel, különböző sós sütikkel, és pogácsákkal!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!