Ki ne szeretné a tésztát? A tésztás ételek már régóta óriási rajongásnak örvendenek, kicsik-nagyok körében egyaránt. Egy jó spagettinek, bolognainak, mákos, vagy diós tésztának a többség nem tud ellenálli. A tészta nem csak finom, de laktat is, és pofonegyszerű elkészíteni; csupán egy lábasnyi víz, és egy csipetnyi só kell hozzá! Az alacsony szénhidráttartalmú ételeket preferálók gyakran lemondanak a tésztás ételek ízélményéről, hiszen a hagyományos tésztáknak nem csak, hogy magas a szénhidráttartalma, hanem olyan szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek hirtelen megemelik a vércukorszintet, és ezt követően pedig farkaséhség törhet ránk. Volt idő, mikor a tészta a tiltólistást étele közé tartozott a diétázók körében.

A paleo tésztáknak köszönhetően mára már a csökkentett szénhidráttartalmú ételeket előnyben részesítő diétázók is fogyaszthatnak tésztából készült fogásokat! A paleolit száraztészták nem búzalisztből, nem teljes kiőrlésű lisztből, de még csak nem is durum lisztből készülnek, hanem alacsony szénhidráttartalmú magőrleményekből, maglisztekből, rostokból, tojásból, és vízből. A szénhidrát-csökkentett, paleo tésztákat nem csak a paleolit életmódot élők fogyaszthatják, hanem gluténérzékenyek is bátran beépíthetik őket az étrendjükbe.

Lasagne, tésztasaláta, milánói, krumplis tészta, és még sorolhatnánk a finomabbnál finomabb tésztás ételeket! Neked melyik a kedvenced? Melyik tésztás ételt fogyasztod a legszívesebben? Paleo életmódot élsz? Próbáld ki a szénhidrátcsökkentett, gluténmentes paleo tésztákat, amelyeket ugyan olyan elkészíteni, mint a klasszikus száraztésztákat! Nem ragad, nem tapad, nem mállik, nincs mellékíze! KATT IDE paleo tésztás ételek receptjeiért!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!