Időnként mindenki szeret eszegetni egy-két kekszet. Van, aki reggel, a kávéja mellé ropogtat el néhány darab kekszet, van aki, ebéd utáni desszertként fogyasztja, és vannak, akik uzsonnára szeretik leginkább az édes, vagy a sós kekszeket. A zsúrokról, összejövetelekről sem maradhat el a keksz, ideális vendégváró falatnak, kiránduláskor energialöketnek, filmezéskor ropogtatnivalónak. A készen megvásárolható kekszek többségével feleslegesen sok, gyorsan felszívódó szénhidráthoz juttathatjuk a szervezetünket. Ezek rendszeres fogyasztásával szervezetünket leterheljük, sőt, a vércukorszintünket negatívan befolyásolhatjuk.

Azonban, a tudatos életmód mellett sem kell lemondani a kekszekről! Ha igazán oda szeretnénk figyelni az ételeink minőségére, akkor járunk a legjobban, ha mi magunk készítjük el őket, akár a kekszeket is! A házi kekszkészítés korántsem olyan macerás, mint az elsőre tűnik! Szénhidrátcsökkentett keksz receptjeink nagyon sokfélék: amellett, hogy a legtöbb gluténmentes, tejmentes, és hozzáadott cukortól is mentes, a nagyja még paleo életmódba is beilleszthető! A szénhidrátcsökkentett linzertől kezdve, a pudingos kekszen át, keresztül a csokidarabos cookies-okon, a „vajas” kekszeken, a hamis Pilóta kekszeken, egészen a levendulás kekszig, és a diós puszedliig, itt mindenre találtok szénhidrátcsökkentett alternatívát! A szénhidrátcsökkentett keksz receptjeinket ITT TALÁLJÁTOK meg egy csokorba szedve!

Sok szénhidrátcsökkentett keksz receptünk magas rosttartalmú, vannak olyan szénhidrátcsökkentett, paleo keksz receptjeink is, amelyekbe tojás sincs, és vegán életmódba is beilleszthetőek! Hozzáadott cukor nélkül, felesleges hidrogénezett zsírok nélkül még jobban esik a keksz! Majszold Te is a saját készítésű szénhidrátcsökkentett, lassú felszívódású kekszeidet! Nagyobb erőbedobással egyszerre is megsüthetsz többszörös adagot, hiszen a szénhidrátcsökkentett kekszeink lefagyaszthatóak, így szükség esetén csak ki kell venni párat a mélyhűtőből!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!