Sokan rajonganak a porcukros, tejfölös túrógombócért, amely egy kiadós leves után kiváló második fogásként szolgálhat, de, akár desszertként is megállja a helyét. A túrógombóc akár köztes étkezésként, tízóraira, vagy uzsonnára is jó választás lehet. A túrógombócnak magas a fehérjetartalma, és, ha alacsony zsírtartalmú túróból készítjük, úgy a zsírtartalma sincs az egekben, a gyorsan felszívódó szénhidráttartalma azonban kiemelkedően magas, a benne lévő, gluténtartalmú búzadara miatt. A gyors felszívódású, magas szénhidráttartalmú, és magas fehérjetartalmú élelmiszerek egyidejű fogyasztása nem minden esetben kedvező a szervezet számára, ha csak nem élsportoló az ember, vagy nem edz mindennap keményen. A gyors felszívódású búzadara a gluténérzékenyek, és a cukorbetegek számára nem a legjobb választás. Ha túrógombócot szeretnél készíteni, de szeretnél odafigyelni, hogy jó minőségű szénhidrátokat fogyassz, akkor próbáld ki a túrógombócot zabpehellyel!

A sokoldalú zabpehely túrógombóc készítéskor is remekel! Ne aggódj, nincs mellékíze, nem fog szétesni a gombócod főzés közben, és ugyanolyan laktató, mint a hagyományos, búzadarás verzió! Amennyiben a Szafi Reform gluténmentes zabpelyhet választod alapanyagul, úgy gluténmentes étrend mellett is bátran készíthetsz túrógombócot zabpehellyel! A túrógombóc zabpehellyel készítve megtévesztően hasonlít a hagyományos túrógombócra, hiszen a túrógombóc valódi esszenciáját a belereszelt citromhéj, a belefacsart friss citrom leve, és a természetes vanília aroma adja. Amennyiben a túrógombócot zabpehellyel készíted, válassz mellé a diétádba, és az életmódodba is beilleszthető édesítőszert!

Nézz körül a zabpelyhes túrógombóc receptjeink között! ITT egy csokorba szedtük Nektek az összes zabpelyhes túrógombóc receptünket. Válaszd ki valamelyiket, és készítsd el pillanatokon belül! Az egész család meg fogja nyalni mind a tíz ujját utána!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!