A magyar eredetű aranygaluska hagyományosan édes kelt tésztából készül, és sokak szerint kiérdemli a kelt tészták királynője címet. A friss vanília sodóval kínált aranygaluskával könnyedén lenyűgözhetjük a család apraja-nagyját. Mivel igen laktató, akár egy leves után, második fogásként is megállja a helyét. A klasszikus aranygaluska tésztájához nem kell más, mint finomliszt, tej, tojás, élesztő, cukor, só, és víz. Az édes kelt tésztát dagasztás-kelesztés után párnácskákká formázzuk, majd darált dióban meghempergetjük, és végül kikent tepsiben egymás mellé helyezzük, és felforrósított sütőben készre sütjük. A hozzá felszolgált vanília sodót van, aki az idő rövidsége végett vaníliás pudingból készít, de eredetileg tojássárgájából készítik az édes öntetet.

A rövid leírásból láthatjuk, hogy eme magyar fogás korántsem beilleszthető tojásmentes, és tejmentes étrendbe, pláne nem vegán életmódba. Az állati eredetű élelmiszereket mellőző, vegán étrenden élők azonban könnyűszerrel ismét élvezhetik a kelt tészták királynőjének édes ízét, sőt, még a vanília sodóról sem kell lemondaniuk! Ha van elfekvőben egy adag darált dió a spájzodban, akkor tedd próbára az ITT TALÁLHATÓ vegán aranygaluska receptünket! A lassú felszívódású vegán aranygaluska receptünk nem tartalmaz élesztőt, így, azok, akiknek az élesztő fogyasztása okozott fizikai kellemetlenséget, bátran próbálják ki! Természetesen nem búzalisztből van a tésztája, azonban még sincs élvezhetetlen mellékíze! Állagra épp olyan, mint a hagyományos: pihe-puha, levegős, egyáltalán nem tömör, élesztő nélkül is tökéletesen megemelkedik! Hozzáadott cukortól is mentes, sőt minimális zsiradékot tartalmaz a hagyományos társához képest! Ha épp nincs otthon diód, akkor mákosan is elkészítheted, a fent található recept alapján!

Tökéletes hamis kelt tésztánkból egyszerűen (hosszadalmas dagasztás, és kelesztés nélkül) készíthetsz gluténmentes, vegán aranygaluskát Te is! Ne válaszd többé a gyorsan felszívódó szénhidrátokban gazdag, cukros, margarinos változatot!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!