A növényi alapú táplálkozást sokféle jelzővel szokták illetni, vannak, akik el sem tudnák képzelni másképp az életüket, csak vegánként, akadnak, akik egyszer-egyszer beiktatnak állati eredetű élelmiszerektől mentes napokat az életükbe, és vannak, akik egy napot sem hagynak ki hús/tej/tojás fogyasztása nélkül. Gyakran lehet hallani, hogy a vegán életmód egyoldalú, és kevés alapanyagból kell gazdálkodniuk a vegán életmódot élőknek. Ez azonban korántsem igaz! A növényvilág milliónyi kincset tartogat számunkra, akár az év minden napján fogyaszthatunk más-más vegán főételt.

Egy jól összeállított vegán főételben sok vitamin, rost, és ásványi anyag található. A vegán főételekben is van fehérje, zsír, és szénhidrát. A vegán főételek rendkívül izgalmas ízvilágúak lehetnek.  A hagyományos ízvilágot kedvelők se hátráljanak! A legtöbb hagyományos, magyaros étel „veganizálható”, és mi már rengeteg ételhez találtunk ki vegán verziót. Készíts Te is töltött paprikát, „rántott sajtot”, különböző ragukat, fasírtot, hortobágyi palacsintát, hús, tejtermékek, és tojás hozzáadása nélkül! Akik a különlegesebb ízeket kedvelik, próbálják ki indiai vegán főétel receptjeinket, a tészta-kedvelők pedig bátran kóstoljanak bele a legfinomabb vegán tésztás főétel receptjeinkbe, pl. a vöröslencsés lasagne-be! Ha valami különlegesre vágysz, ha le szeretnéd nyűgözni a barátaidat egy újszerű fogással, ha szeretnél húsmentes napokat tartani, akkor megéri körbenézni a blog vegán főétel receptjei között! Vegán főétel receptjeink azért is különlegesek, mert a legtöbb beilleszthető gluténmentes étrendbe is. Jeles alkalmakra, hétköznapi ebédekre, és vacsorákra egyaránt kitűnő választások lehetnek vegán főétel receptjeink. Bizonyosodj meg róla Te is, hogy a vegán étrend nagyon sokszínű, izgalmas, különleges lehet!  Gluténmentes vegán főétel receptjeink ITT ELÉRHETŐEK! 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!