Vegán kakaós csiga

Mitől lesz egy kakaós csiga vegán? Természetesen attól, hogy nincs benne semmilyen állati eredetű élelmiszer, pl. tej, és tojás, amiket a hagyományos kakaós csigák bőven tartalmaznak. A klasszikus házi kakaós csigát általában édes kelt tésztából készítik, amelyhez többek között liszt, cukor, tej, és tojás kell. Az ezekből készített kakaós csigát nem csak, hogy a vegánoknak kell mellőzniük, hanem az összetett ételérzékenyeknek is (gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, tojásérzékenyeknek, szójaérzékenyeknek), és azok sem szívesen fogyasztják, akik tudatos életmód miatt kerülik a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, a búzalisztet, és a kristálycukrot. De lehet-e egyáltalán a fent említett élelmiszerek nélkül finom vegán kakaós csigát sütni? Természetesen igen, ráadásul minimális időbefektetéssel, és csak néhány alapanyagot kell hozzá beszerezni. A mi vegán kakaós csigáinkban nincs olaj, margarin, sőt még vannak olyan vegán kakaós csiga receptjeink is, amelyek nem tartalmaznak élesztőt sem, így a kelesztésre szánt időt is megspórolhatod az elkészítésekor!

Vidd magaddal a házi készítésű vegán kakaós csigádat, a munkahelyedre, vagy az iskolába, és vegánként, vagy ételérzékenyként többé nem kell kívánkozva nézned, ahogy a többiek eszegetik a friss kakaós csigájukat. És hogyan tudsz a legegyszerűbben vegán kakaós csigát sütni? Használd EZT a tíz perc alatt elkészíthető vegán kakaós csiga receptet! Ez a különleges vegán kakaós csiga darabonként kevesebb, mint 1 g zsírt tartalmaz, így a zsírszegény étrend preferálóinak is érdemes megkóstolni! Készíthettek belőle vegán csokis crosissant-t, vagy különböző töltelékű batyukat is! Készítsd el az örök klasszikust, a mindenki által kedvelt kakaós csigát, és élvezd ismét a friss, meleg, édes péksütemény ízét!

Ha olyan vegán kakaós csigát sütnél, amelynek csökkentve van a szénhidrát tartalma, akkor is jó helyen jársz! EZT a receptet használva még a paleo-vegán ismerőseidet is megkínálhatod!

Süss vegán kakaós csigát receptjeinkből, és nyűgözd le vele a családtagjaidat, barátaidat! Megéri egyből többszörös adagot sütni, mert a tapasztalat alapján pillanatokon belül elfogy!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!