Ma már nem egyszerű feladat tejfehérje, tejpor, tojáspor, tojásfehérjepor, és egyéb állati eredetű élelmiszerektől mentes, vegán kekszet találni a boltok kínálatában. A vegán életmódot élők mellőznek minden tej-, és tojásszármazékot, így, ha kekszre vágynak két lehetőségük van: vagy elmennek egy boltba és alaposan elolvassák a címkéket, hogy megtalálják az életmódjukba is beilleszthető vegán kekszet, vagy rászánják az idejüket, és energiájukat, és maguknak sütik meg őket. Amennyiben találunk az áruházakban vegán kekszet, még úgy sem biztos, hogy a legjobb döntés megvenni őket, hiszen sok esetben ezek a tejmentes, és tojásmentes kekszek tele vannak hidrogénezett növényi zsírokkal, és gyors felszívódású kristálycukorral, búzaliszttel. A legjobban tehát akkor jár az ember, ha magának süt vegán kekszet. Vegán kekszet sütni nagyon egyszerű, főleg, hogy itt, a Blogon egyszerűbbnél egyszerűbb, finomabbnál finomabb verziók receptjei ingyenesen elérhetőek!

Ha szeretnél ropogós, csoki darabos vegán kekszet sütni, akkor próbáld ki EZT a receptet! EZ a rendkívül könnyen emészthető, csökkentett rosttartalmú amerikai csokis keksz is vegán, sőt, EZ a magas fehérjetartalmú protein keksz is beilleszthető növényi alapú táplálkozásba! Ha odafigyelsz a szénhidrátbeviteledre, és szeretnél kevesebbet bevinni a szervezetedbe, akkor süsd meg EZT a paleo-vegán kekszet! Szereted quinoa-t? Akkor EZT a ropogós quinoa kekszet ne hagyd ki! Laktató, magas a növényi fehérje tartalma, és zsírszegény. Íme, ITT egy alap vegán keksz recept, amit ízlés szerint akár sósan is elkészíthettek! Az egyik legújabb szenzáció pedig, a kekszek, és aprósütemények királynője: a vegán ishler, ami szénhidrátcsökkentett étrendbe is beilleszthető! ITT találjátok a receptjét!

Ezeket a kekszeket nem csupán a vegánoknak ajánljuk, hanem azoknak is, akik mellőzik a glutén-, tej-, és tojásfogyasztást ételérzékenység, vagy bármi más elvi ok miatt. Süss kekszet Te is, és többé ne rohanj a boltba, ha egy kis édes ropogtatnivalóra vágsz!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!