A magyar étkezési szokásokhoz hozzátartozik a kenyér-szeretet. Szívesen eszünk egy, vagy akár több szelet kenyeret főételeink mellé, vannak, akik főzelékhez, sőt még a gyümölcshöz is elmajszolnak egy-egy karéjjal. A frissen sült kenyérnek valóban nincs párja: ellenállhatatlan illata van, és mennyei íze. A kenyér sokak mindennapi reggelijét, és iskolai, vagy munkahelyi tízóraiját is jelenti. A kenyér szendvicsalapnak is kiváló, de egy kis jó minőségű margarinnal megkenve is valódi ízélményhez juthatunk általa. A tradicionális kenyér búzalisztből élesztőből, sóból, és vízből áll, így növényi alapú étrendbe is beilleszthető. Azonban, ha vegán életmód mellett szeretnénk arra is figyelni, hogy az elfogyasztott ételeink minőségileg is megállják a helyüket, inkább lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó liszteket válasszunk az elkészítéséhez!

A lassan felszívódó szénhidrátok nem emelik meg hirtelen a vércukorszintet, és hosszú órákra eltelítenek. Blogunkon több olyan vegán kenyér recept van, amelyben jó minőségű szénhidrátok vannak, e mellett gluténérzékeny étrendbe is beilleszthetőek. A gluténmentes köleslisztből, és hajdinalisztből kiváló állagú kenyereket lehet sütni, amelyek nem csak az ételérzékenyek számára jó választások, hanem  magas növényi fehérje tartalmuk miatt a vegánok számára is. Az ITT található vegán kenyeret azoknak is ajánljuk, akiknek a magas élelmi rosttartalmú élelmiszerek emésztése nehézséget okoz. Gyerkőcök is nagyon szeretik, hiszen semmilyen kellemetlen mellékíze nincs, pihe-puha, és könnyedén szeletelhető. A szénhidrátcsökkentett, vegán kenyerek közül EZ az egyik legkedveltebb recept! Könnyedén összeállítható a tésztája, nem igényel kelesztést, igazi főnyeremény azoknak, akik szeretnék valamiért visszafogni a szénhidrátbevitelüket, de nincs túl sok idejük a kenyérdagasztásra.

Ezeket, a blogon található további vegán kenyereket fogyaszthatják gluténérzékenyek, tejérzékenyek, szójára érzékenyek, azok, akiknek nincs ételérzékenységük, de szeretnének minél sokoldalúbban táplálkozni, és gluténmentes álgabonákat is fogyasztani.

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!