Sokak kedvencei közé tartozik a gyorsan elkészíthető, darált keksz alapú kókusztekercs. A családi összejövetelek, a lagzik, a szülinapi partik állandó vendége ez a kókuszos desszert. Manapság napról napra több a növényi étrenden élő, vegán életmódot folytató ember, és nekik bizony le kell mondaniuk a klasszikus kókusztekercs fogyasztásáról. Azonban, csupán a klasszikusról, amelyben tej is van, esetleg egyéb állati eredetű hozzávaló is pl. vaj. A vegán kókusztekercs recept mellőz minden állati eredetű hozzávalót, de sokak szerint ízben lazán utoléri a hagyományos társát.

A hagyományos kókusztekercsnek a zsírtartalma magas, de a Szafi Reform sütemény lisztkeverék alapú kókusztekercs semmilyen hozzáadott zsiradékot, vajat, margarint, olajat nem tartalmaz. EZT a vegán kókusztekercset még azok is fogyaszthatják, akik a szénhidrátcsökkentett étrendet preferálják, de akár light paleo (csökkentett zsírtartalmú) étrendbe is beilleszthető. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, hozzáadott cukortól mentes, magas a rosttartalma, sőt, gluténmentes is! A recept alapján vegán kávés-diós piramis sütit, vagy hamis Raffaello golyót is készíthettek!

EZ a vegán kókusztekercs is rendkívül ízletes, és nagyon hasonlít a hagyományoshoz az íze. Az előzővel ellentétben ez azoknak is ajánlott, akiknek problémát okoz a sok rost megemésztése. Szintén gluténmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes!

Igen, lehetséges keksz, és kekszreszelék nélkül, hozzáadott cukortól mentesen mellékízmentes, gluténmentes vegán kókusztekercset készíteni! Bizonyosodj meg róla Te is receptjeink segítségével! Ezekkel a vegán kókusztekercs receptekkel senkinek nem kell lemondania a kókusztekercsről! Mennyeien finomak, könnyen kezelhető alapanyagokból állnak, és csak növényi alapú étrendbe is beilleszthető élelmiszerekből vannak!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!