Vegán kürtőskalács

Ki tudna ellenállni a kürtőskalács hívogató illatának? A karácsonyi vásárok főszereplője, a téli időszak egyik legkedveltebb édessége, a kürtőskalács. Hagyományos magyar süteménynek számít, amely a sokoldalú édes kelt tésztából készíthető el. Az elkészítéséhez nem kell egyéb, mint búzaliszt, cukor, tej, élesztő, só, vaj, és tojás. Hagyományosan parázs fölött, dorongon sütik, és leginkbb a Székelyföldről származtatják. A sütődorongra feltekert tésztát meghempergetik kristálycukorban, majd lekenik forró vajjal, és végül aranybarnára sütik. Így a kürtőskalácson ropogós, fényes karamell réteg képződik, amely alatt a kalács tésztája puha marad. Ha készre sütötték, megforgatják cukros fahéjban, kókuszban, dióban, mogyoróban, vagy mákban. Egyszerűnek hangzik az elkészítése, ám a hagyományos receptet követve időigényes folyamat. A tészta alapos begyúrása, és az azt követő kelesztése akár órákat is igénybe vehet, nem beszélve arról, hogy nagyon precízen kell sütni, nehogy odaégessük a parázs felett. Az összetett ételérzékenyek, és a növényi alapon táplálkozó vegánok számára a hagyományos kürtőskalács fogyasztása kerülendő, hiszen a tej, a vaj, a tojás állati eredetű, allergén élelmiszer. A búzaliszt miatt pedig a gluténérzékenyeknek tiltólistás étel ez a klasszikus finomság. A jó hír azonban, hogy kifejlesztettünk olyan vegán kürtőskalács receptet, amely nem csak, hogy mentes a fent nevezett allergén anyagoktól, hanem még hozzáadott cukor sincs benne, sőt, zsírszegény étrendbe is beilleszthető!

Elképzelhetetlen számodra, hogy búzaliszt, tej, vaj, tojás nélkül készíts tökéletes vegán kürtőskalácsot, akkor vess egy pillantást ERRE a vegán kürtőskalács receptre! Ha pedig szénhidrátcsökkentett vegán kürtőskalácsra vágysz, akkor válaszd a Szafi Reform bagett lisztkeverékből készíthető vegán kürtőskalácsot, aminek ITT TALÁLOD a receptjét! Nincs mellékíze, puha a tésztája, és, ami sokak szerint a legjobb, ezek közül egyik vegán kürtőskalács receptünk sem élesztős, így nem kell a kelesztésre temérdek sok időt szánnod! Tüzet sem kell raknod hozzá, hiszen nem dorongon kell sütni a vegán kürtőskalácsainkat, hanem sütőben, speciális kürtőskalács sütő nélkül!

Vegán kürtőskalács receptjeink segítségével vegán életmód mellett, és akár ételérzékenységgel együtt élve is bátran fogyaszthatsz kürtőskalácsot! Ne hagyd ki ezt a receptet! Süsd meg valamelyik vegán kürtőskalács receptünket, vidd magaddal a karácsonyi vásárba, és többé nem kell epekedve nézned, ahogy a többiek eszik a helyben kapható kürtőskalácsokat!

 

 

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!