A legtöbb magyar rajong a lángosért. Nincs nyár, főleg nincs strandolás lángosozás nélkül! A nyári esték illata nyaraláskor, a piacozáskor bedobott reggeli, a hó végi „életmentő” finomság, az egyik legegyszerűbben elkészíthető, laktató, igazi magyaros fogás, a lángos.

A hagyományos lángos, egy tradicionális sós kelt tésztából készül. A kelt tésztából készült sült lepény elkészítésekor az első lépések közé tartozik az élesztő tejben való felfuttatása. A növényi alapú táplálkozás követőinek ez a kezdő lépés már akadály lehet lángos készítéskor. A hagyományos lángos tésztakészítéskor a kelt tésztát sós tejjel lágyítják, és ezen a ponton még egy akadályba ütközhetnek a vegán életmódot élők. A lángos olajban való kisütése után, szokás, ízlés szerint megpakolni tejföllel és/vagy sajttal, amely élelmiszerek köztudottan tejből készülnek, így nem vegán-kompatibilisek. A vegán lángos kivitelezése azonban nem lehetetlen!

ITT olyan vegán lángos receptet találhattok, amely nem csak, hogy teljesen tejmentes, de glutén, és szójamentes is! A vegán lángos receptünkhöz nem kell élesztőt adni, így kelesztést sem igényel, ez által expressz gyorsaságú megoldást nyújthat azok számára, akik hadilábon állnak az idővel! A Szafi Free vegán lángos pillanatok alatt kérget képez sütéskor, így jóval kevesebb olajat szív magába, mint a hagyományos társa. Készítsd el vegán lángosunkat, hívd át a barátaidat, és idézzétek fel a nyár örömteli emlékeit! Vegán életmód mellett sem kell hiányolnod a lángosodról a feltétet: a receptben sajthoz, és tejfölhöz is találhatsz vegán alternatívákat, amelyek tökéletesen beilleszthetőek a növényi alapú étrendbe! A lángost sokan a sokoldalú tálalhatósága miatt kedvelik: a vegán lángosok épp oly sokszínűek lehetnek, mint a hagyományos társaik! Tálalhatod gombásan, káposztásan, remekül illik hozzá a lecsó, a padlizsán, az édesszájúak lekvárral, vagy porcukorral is ehetik, sőt, aki igazi ínyencségre vágyik, meg is töltheti a lángos tésztát! További tippekért a vegán lángoshoz KATT IDE! 

Bár a lángos alapvetően bő olajban sült lepény, azok, akik szeretnének minimális olajat tartalmazó vegán lángost készíteni, készítsék el EZT A RECEPTET!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!