A nokedli tipikusan olyan étel, amit szinte minden magyar szívesen fogyaszt. Bár a külföldi ismerőseink gyakran rácsodálkoznak, hogy mit szeretünk benne olyan nagyon, ha elkészítünk nekik egy egyszerű nokedlit friss ecetes salátával, könnyedén bebizonyíthatjuk, hogy a nokedli valóban olyan nagyszerű, mint, amilyen egyszerű.

A hagyományos nokedlihez nem kell más, mint búzaliszt, tojás, víz és só. A vegán nokedli természetesen nem tartalmaz tojást, azonban a mi receptjeinkben búzaliszt sem található. A búzalisztmentes vegán nokedli receptjeinket bátran elkészíthetik akár gluténérzékenyek is! Ha attól tartasz , hogy a tojásmentes, gluténmentes nokedli készítés bonyolultabb folyamat, mint a hagyományos nokedli készítése, akkor ismerkedj meg a Szafi Free gluténmentes nokedli lisztkeverékkel, amit még egyszerűbb elkészíteni, mint a tradicionális társát! ITT találjátok a receptjét! A vegán nokedli lisztkeverékhez csupán vizet, és sót kell adni, és pont úgy kell kiszaggatni forrásban lévő vízbe, ahogy a tojásos verziót! Vegán nokedlinket azoknak is ajánljuk, akik a zsírszegény étrendet preferálják, és szeretnének lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztani! A hajdinás vegán nokedli lisztkeverék sokak szerint egyáltalán nem hajdina ízű, ám, ha nem kedveled a hajdinát, és attól tartasz, hogy érezni fogod az ízét, akkor készítsd el EZT a vegán nokedli receptünket! Ez még szénhidrátcsökkentett étrendbe is nyugodt szívvel beilleszthető! Ha azt gondoltad, hogy az alakformálás időszakában kerülendő étel a tésztafélékhez tartozó nokedli, akkor ismerkedj meg zsírszegény, vagy szénhidrátcsökkentett vegán nokedli receptjeink egyikével, és többé ne mellőzd ezt a finom ételt!

A hagyományos nokedli, ha jól van elkészítve nem tapad, nem ragad, nem nyálkás, nem kemény, és nem mállik szét. Ezeknek a kritériumoknak is megfelel az ízletes, laktató vegán nokedli receptjeink mindegyike! Teszteld őket Te is!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!