Vegán somlói galuska

Lágy piskóta, csokiöntet, tengernyi tejszínhab. Ebből a három rétegből áll a magyarok egyik kedvenc desszertje, a somlói galuska. Van, aki elkészíti a klasszikus recept szerint mind a három piskótát hozzá, van, aki babapiskótából állítja össze, és vannak, akik megmaradt süteményekből, pl. muffinból kreálják ezt a habosbabos, csupa csoki csodát. A hagyományos somlóihoz a piskótába többek között tojást, és tejet kell tenni, és, amint feljebb írtuk, a kész süteményt nyakon kell önteni egy jó adag tejszínhabbal. Ezek miatt az összetevők miatt növényi étrend mellett a hagyományos somlói galuska nem fogyasztható, így a vegán étrend követői számára marad az ízben ugyan olyan fantasztikusan finom, vegán somlói galuska. De mi van a vegán somlói galuskában, ha nincsenek benne a fent említett állati eredetű hozzávalók? Ráadásul a mi vegán somlói galuska receptünk még glutént sem tartalmaz, sőt, csak lassan felszívódó szénhidrátok vannak benne, így a gluténérzékenyek, és a szénhidrát minőségére komolyan odafigyelők is bátran fogyaszthatnak belőle.

Most már igazán felkeltették az érdeklődésedet a vegán somlói galuska hozzávalói? KATTINTS IDE és pillanatokon belül kitárul előtted a „titok”, hogy mitől lesz a növényi alapú, vegán somlói galuska ellenállhatatlanul finom! A lágy piskóta alapú, krémes vegán finomságot kifejezetten ajánljuk behűtve fogyasztani, a meleg nyári napokon. Ha megnyitod a receptet, láthatod, hogy ebben még kakaópor sincs, így még a legkisebbek számára is ajánljuk akár már a hozzátáplálás idején is!

Ha nem szeretnél búzalisztből készült, zsíros, cukros, tejben gazdag somlóit fogyasztani, akkor ez a vegán somlói galuska recept neked való!

Kis változtatással ebből az isteni vegán somlói galuskából tiramisu is készíthető! Próbáld ki úgy is ezt a villámgyors, pofon egyszerű vegán receptet!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!