Gyermekkorunk kedvence a hagyományosan tehéntejből, cukorból, és búzadarából készülő tejbegríz. Van, aki kakaóval megszórva, van, aki lekvárral nyakon öntve, van, aki fahéjasan, vagy gyümölcsökkel szereti. A tejbegríz a nap bármelyik szakában fogyasztható: reggelire, ebédre, de akár vacsorára is. A friss, forró tejbegríznek kevesen tudnak ellenállni, de vannak, akik még hidegen is örömmel fogyasztják. A kása állagú, édes finomság egyszerű, hétköznapi alapanyagokból van, ám, ha tartjuk magunkat a klasszikus recepthez, akkor a növényi alapú étrendbe nem illeszthető be. A vegán életmód mellőz minden állati eredetű élelmiszert, így, ha vegán „tejbegrízt” szeretnénk főzni, a tehéntejet le kell váltani növényi tejhelyettesítőre. Ha testünk számára még kedvezőbb tejbegríz alternatívát keresünk, akkor a kristálycukrot, és a gyorsan felszívódó búzadarát is cseréljük le olyan élelmiszerekre, amelyek nem okoznak hirtelen vércukorszint emelkedést.

A Blogon kétféle, nagyon sokak által kedvelt, pofonegyszerű vegán „tejbegríz” recepttel ismerkedhet meg minden érdeklődő. Ezek a „tejbegríz” receptek mellőzik a fent említett alapanyagokat, így nem csak növényi alapú életmódba illeszthetőek be, hanem összetett ételérzékenység esetén is bátran fogyaszthatjuk őket. Az egyik vegán „tejbegríz” receptünk ITT TALÁLHATÓ! Ez a kókuszos ízű „tejbegríz” azért is különleges, mert minimális szénhidráttartalommal bír, és nem csak vegánok, hanem paleo életmódot folytatók is fogyaszthatják. A másik nagyon népszerű, ízben-állagban valóban a hagyományos tejbegrízhez hasonló vegán „tejbegríz” receptünk ITT ELÉRHETŐ! 

Mindkettő „tejbegríz” recept lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, hozzáadott cukortól mentes, gluténmentes, tejmentes, szójamentes, kukoricamentes, és vegán.

Pillanatok alatt elkészíthetjük őket, laktatnak, és nagyon finomak. Kell ennél több?

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!