Szeretnéd, hogy gyermeked akkor is egészségesen táplálkozzon, amikor Te nem vagy vele? Összegyűjtöttük az 5 legnépszerűbb tízórai ötletet, melyekkel garantáltan feldobhatod gyermeked iskolai tízóraiját. A finom csemegéket akár előző nap, a gyermekeiddel együtt is elkészíthetitek, így ők is betekintést nyerhetnek a konyhai műveletekbe és megismerhetik az alapanyagokat. Garantáljuk, hogy ha ők is részt vehetnek az ételek elkészítésében, akkor jobb ízűen, büszkén fogyasztják majd az iskolában az egészséges tízórait.

 

1. Kakaós csiga

Habár a kakaós csiga egy népszerű és otthon könnyen elkészíthető reggeli, ám a péksütemények sokaknak tiltólistás ételek a gluténtartalmuk és a magas zsír és cukortartalmuk miatt. Ezzel a recepttel azonban a péksüteményekről sem kell lemondania gyermekednek! 

A Szafi Free és Szafi Reform péksütemények tápértékei és összetételei teljesen eltérnek a hagyományos péksüteményekétől. A Szafi Free péksütemények, az alapreceptek szerint készítve, majdnem mind zsírszegények (tehát, 3 gramm, vagy annál kevesebb zsír található bennük), hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, és bennük található, lassan felszívódó szénhidrátok az elfogyasztásukat követően egyenletesen kerülnek be a véráramba. Süssetek kakaós csigát a Szafi Life fehérjedús lisztkeverékből!

 

2. Spenótos sajtos csavart

Ha gyermed jobban szereti a sós ropogtatnivalót nap közben, akkor próbáljátok ki a Szafi Reform szénhidrátcsökkentett spenótos sajtos csavartat!

A spenót fogyasztásával sok kisgyerek hadilábon áll. Ám ebben a formában könnyebben megbarátkozhatnak vele, és a későbbiekben is nyitottabbak lesznek rá, hiszen a finom tízórai részévé tesszük.

 

3. Proteines túlélőszelet

A magvak kulcsfontosságú szereppel bírnak az egészség megőrzésében. A proteines túlélőszeletben a magvakat és az aszalt gyümölcsöket gyermeked preferenciái szerint lehet variálni. (Amennyiben gyermeked alelrgiás adott magvakra, azt mindenképp helyettesítsd mással!)  Ez a proteines ,,túlélő szelet” egy nehéz tanórákkal teli délelőttön újra energiával fogja feltölteni gyermeked!

 

4. Pizza

Ki mondja, hogy a pizza nem lehet tízórai? A gyerekek mindig örülnek a pizzának, ez a pizza pedig ráadásul kizárólag egészséges alapanyagokból készül. Garantáljuk, hogy pizza napon nem fogsz maradékot találni az uzsis dobozban! A paleo pizzánk receptje elkészíthető akár húsos vagy tojásmentes változatban is.

 

5. Sajtos-virslis csónak

Utolsó receptünk a nyári strandolás közben fogyasztott hot dogot idézheti gyermekeid számára, amit garantáltan nem akar csak elcserélni egy iskolatársával. A Szafi Free gluténmentes csónakot különböző variációban is el lehet készíteni: húsmentes virslivel, húsosan és vegán sajttal is. Gyermeked igényei hétről-hétre másfajta töltelékkel tudod varázsolni, így pedig biztosan nem fog egyhamar ráunni erre a tízóraira.

 

+1. Gyümölcslevek

A tízórais doboz mellé ne felejts el folyadékot is csomagolni. A tisztított vízen, teán és  100%-os gyümölcsleveken kívül készíthetsz neki turmixot, vagy smoothie-t is. Smoothie formájában sok rostot, vitamint, és ásványi anyagot fogyaszthat gyermeked, így azok számára is ideális megoldás, akik máskülönben nem szívesen fogyasztanak gyümölcsöket. 

Ha gyermeked szereti a szörpöket és gyümölcsös limonádékat, akkor neki találtuk ki a Szafi Free gyümölcsvelőt. A gyümölcsvelő nem tartalmaz hozzáadott almalevet, cukrot, édesítőszert, tartósítószert, ízfokozót, színezőanyagot és aromát sem, mégis egy kellemes, édes ízű ital.

Bármelyik italt felturbózhatod Szafi Life folyékony vitaminokkal annak érdekében, hogy extra védelmet nyújts gyermeked immunrendszere számára. A hazai bio feketeribizlilé alapú vitaminkészítményekből elegendő egy kupaknyit öntened az ivólébe, és ezzel nem csak a folyadékbevitelről, de a napi vitaminszükségletről is gondoskodni tudsz.

 

Receptjeink gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes, élesztőmentes, vegán, paleo és szénhidrátcsökkentettek.

Nyomtasd ki a receptet egy kattintással

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!



MENJ BIZTOSRA! KATTINTS A KÉPRE A 10+1 SZABÁLY ELOLVASÁSÁHOZ!



A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!