Igazi nosztalgikus érzés foghat el bennünket, ha egy levegős, illatos, puha piskótát ehetünk. A piskóta recepteket gyakran szokták az „elronthatatlan” jelzővel illetni, azonban a tökéletes piskóta készítéshez szükséges tartanunk magunkat néhány kulcsfontosságú dologhoz. Többek között sokat számít az alapanyagok pontos kimérése, és a hozzávalók minősége. A hagyományos piskótához olyan hozzávalók szükségesek, amelyek a legtöbb háztartásban fellelhetőek. A búzaliszt, a kristálycukor, a tej, a sütőpor, és a tojás használata mindennapos a magyar háztartásokban, az ezekből készülő puha piskóta pedig sok sütemény alapja, tortákhoz, desszertkrémekhez is passzol, de a legtöbben önmagában is szívesen fogyasztják.

Ha valaki életmódváltásba kezd, vagy szeretne megszabadulni néhány kilótól, ezek közül, a fenn említett alapanyagok közül többet is, pl. a finomított búzalisztet, és a kristálycukrot is, érdemes olyan alapanyagokra lecserélni, amelyek kedvezőbben hatnak a vércukorszintünkre, elfogyasztásuk után nem lép fel hirtelen farkaséhség, és laktatnak, magasabb élelmi rosttartalommal rendelkeznek. A zabpehelyliszt tökéletes alternatívája lehet a búzalisztnek. Diétás piskóta sütéskor kifejezetten ajánlatos zablisztet használni, hiszen nincs semmilyen mellékíze, és a megszokott világos színt adja a süteményünknek. A diétás zabpelyhes piskótát, amennyiben Szafi Reform garantáltan gluténmentes zabliszttel készítjük, úgy gluténérzékenyek is fogyaszthatják! A Blogon több zabpelyhes piskóta recepttel is megismerkedhet minden érdeklődő. EBBŐL a zabpelyhes piskóta receptből törésmentes, puha lekváros piskótatekercset süthettek, amelyen pont olyan ízű, mint a hagyományos. Turbózd fel a zabpelyhes piskótádat túróval, vagy fehérjével (RECEPT ITT!), vagy készítsd el gyümölcsökkel (RECEPT ITT!)!

ITT sok zabpelyhes receptet találhattok, amelyek valóban nagyon finomak, mellékízmentesek, és épp olyan sokoldalúan felhasználhatóak, mint a klasszikus piskóták.

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!