Manapság egyre több embernek okoz fizikai kellemetlenséget (pl. puffadás), vagy egészségügyi-problémát a gabonafélékben megtalálható glutén. A glutén a kalászos gabonákban található két fehérje (gliadin, glutenin) keveréke, sokak sikér néven ismerik. Többen is úgy vélik, hogy nélküle nem lehet kifogásolhatatlan állagú, ízű kelt tésztákat, kenyereket, pizzákat sütni. A glutén valóban fontos alkotóeleme a hagyományos kelt tésztáknak, száraz tésztáknak, de mára már rengeteg féle gluténmentes recept létezik, amelyeket, ha lépésről-lépésre követünk, kiváló, a hagyományoshoz nagyon hasonló ízvilágú, és küllemű gluténmentes ételeket készíthetünk.

A gluténmentes receptek palettája napról-napra bővül, így gluténérzékenyeknek, vagy gluténtartalmú ételeket kerülőknek semmilyen ízélményről nem kell lemondaniuk! Ezen a Blogon a gluténmentes receptek logikusan csoportosítva vannak: találhattok gluténmentes édességekhez, gluténmentes pogácsákhoz, gluténmentes kenyerekhez, és péksüteményekhez, gluténmentes főételekhez, pizzákhoz, palacsintákhoz, tortillákhoz recepteket! Amennyiben ezeket a gluténmentes recepteket tesztelitek, Ti magatok is rájöhettek mennyire egyszerű kivitelezni a gluténmentes ételeket is! A gluénérzékenység tünetei szigorú odafigyeléssel, kizárólag gluténmentes ételek fogyasztásával megszüntethetőek. Ennek az odafigyelésnek azonban nem kell a sorozatos lemondásokról szólnia, hála a több száz pofonegyszerű, ám ínycsiklandó gluténmentes receptnek, amelyek itt találhatóak!

Ismerkedj meg a gluténmentes alapanyagokkal, és bátran vágj bele a gluténmentes életbe, hiszen az itt található gluténmentes receptek mindig elérhetőek számodra számítógépről, tabletről, laptopról, vagy akár telefonról is! Az itt található gluténmentes receptek hozzávalóinak lelőhelyét is feltüntettük, hogy könnyebb legyen a beszerzés, és senki ne érezze magát útvesztőben a gluténmentes alapanyagok világában!

Használd a Blog gluténmentes receptjeit a hétköznapokban, ünnepnapokon, családi összejöveteleken, barátok vendégül látásakor! Az itt található gluténmentes receptekből készült ételekről a többség meg sem mondja, hogy nincs bennük sikér, hiszen annyira hajaznak a hagyományos ételekre!

Ne keresgéld tovább gluténmentes recepteket! Nézz körbe itt! Mindenre van gluténmentes alternatívánk, ráadásul minőségi alapanyagokból! Szénhidrátcsökkentett gluténmentes receptek, zsírszegény gluténmentes receptek, paleo és/vagy vegán gluténmentes receptek egy helyen! Kellemes nézelődést, sikeres sütést-főzést mindenkinek!

GLUTÉNMENTES RECEPTEK ITT!

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!