A tócsni egy nemzetközi népi étel, amely hagyományosan krumpliból, tojásból, és lisztből készül. A zsiradékban kisütött, laktató ételt hazánkban több néven is ismerik, pl. lapcsánka, berhe, harula, vagy matutka. A tócsnit széles körben alkalmazhatjuk: vannak, akik önálló fogásként, vannak, akik szószokkal, és mártásokkal szeretik, és olyan is előfordul, hogy valaki köretként fogyasztja, esetleg tócsni tésztából készít „bundát” rántott ételekhez, pl. húshoz.

A tócsni, gyors, egyszerű, elronthatatlan fogás lehet ebédre, vagy vacsorára. Gyerekek, és felnőttek egyaránt kedvelik. A növényi alapú étkezés híveinek, a vegánoknak sem kell lemondani a tócsniról. Tojás hozzáadása nélkül is rendkívül ízletes vegán tócsnit készíthetünk. Bár természetesen burgonyából is süthetünk vegán tócsni, a cukkini tócsni sokak szerint még finomabb, sőt, kevesebb zsiradékot szív magába a krumplis társához képest. A tojásmentes vegán cukkini tócsnit érdemes sütőben elkészíteni, így az elfogyasztásával nem juttatunk fölöslegesen sok zsírt/olajat a szervezetünkbe. Ha sütés előtt lefújjuk olajspray-el, vékony kéreg fog rajta képződni sütés közben, így állagra pont olyan lesz, mint a hagyományos. A vegán cukkini tócsni darabonként kevesebb, mint 1 g zsírt tartalmaz, szénhidráttartalma pedig lassan szívódik fel, így hosszú távú jóllakottságot nyújt. A pillanatok alatt elkészíthető tojásmentes, vegán cukkini tócsni, ízlés szerint fűszerezve, akár még vega, vagy gluténmentes vegán hamburger pogácsaként is megállja a helyét! Amennyiben, a sütést megelőzően nagy átmérőjűre, és laposra formázzuk, gluténmentes cukkini lángosként is fogyaszthatjuk.

Készíts vegán cukkini tócsni főzelék mellé, szendvicsfeltétnek, vagy akár egy jó nagy adag saláta mellé! A pikk-pakk elkészíthető, gluténmentes receptet ITT TALÁLJÁTOK hozzá!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!