Sokszor találkozhatunk a „mindenmentes” kifejezéssel, ami sokak számára még talány, hogy mit jelenthet. Ha egy étel kapcsán azt a kifejezést halljuk, vagy olvassuk, hogy „mindenmentes” az annyit jelent, hogy az étel mentes azoktól az allergén anyagoktól, amelyek a leggyakrabban problémát okoznak (pl. glutén, tej, tojás), plusz sok esetben ezek a „mindenmentes” ételek hozzáadott cukortól is mentesek, „mindenmentes” késztermékek esetében általában tartósítószert, színezéket, és ízfokozót sem adnak hozzá az elkészítésükkor. A „mindenmentes” étkezés megoldás lehet az összetett ételérzékenyek számára: szigorú „diétával” az ételérzékenység tünetei enyhíthetőek, sőt, meg is szűnhetnek. A „mindenmentes” étkezés nem olyan bonyolult, mint az elsőre tűnhet. Kis gyakorlattal bele lehet jönni, és egy idő után már természetessé válhat, így nem is igényel görcsös odafigyelést. A mai világban jóformán a legtöbb étel elkészíthető „mindenmentes” verzióban is, ami nem csak az ételérzékenyek számára jó hír, hanem a tejtermékeket, tojást, és húst nem fogyasztó vegánok számára is.

Az egyik közkedvelt étel a szilvásgombóc, amely hagyományosan gluténtartalmú, és vannak, akik tojást is tesznek a tésztájába. A burgonya sokak számára tiltólistás étel, így mi arra is figyeltünk, hogy olyan „mindenmentes” szilvásgombóc receptet ötleteljünk ki, amely a burgonyamentes étkezésbe is beilleszthető! Ezt a csoda-receptet ITT találhatjátok meg! Darabonként kevesebb, mint fél gramm zsír található benne, és növényi alapú étkezésbe is bátran beilleszthető!

Azok, akik kerülik a burgonya fogyasztását, és igyekeznek minél kevesebb szénhidrátot fogyasztani, teszteljék EZT a „mindenmentes” szilvásgombóc receptet! Csökkentett zsírtartalma, és csökkentett széhidráttartalma miatt igazán kedvező tápértékekkel bír!

A sokféleképpen felhasználható cukkinit is belerejtheted a „mindenmentes” szilvásgombócod tésztájába! Használd EZT a receptet! Nincs cukkini íze, nem fő szét, nagyon hasonlít a hagyományosra!

A „mindenmentes” étkezés valóban nem komplikált! Ismerkedj meg „mindenmentes” receptjeinkkel és teszteld őket! Első „mindenmentes” főzésed alkalmából próbáld ki valamelyik „mindenmentes” szilvásgombóc receptünket!

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!