Egyre ismertebb, és elfogadottabb az, ha egy sütemény tésztájába valamilyen zöldségféle kerül. Az egyik legnépszerűbb zöldség, amely a sütemény tészták lazítására, kellően nedvesen tartására, és a liszt egy részének helyettesítésére szolgál, a cukkini. Sok klasszikus sütemény tésztáját összeállíthatjuk cukkini hozzáadásával, csökkentve ezzel a liszttartalmat, és a szénhidráttartalmat. A cukkini íze semleges, semmilyen plusz, oda nem illő ízt nem ad a süteményeknek, de kiválóan biztosítja a szaftosságot, és a remek állagot.

A szénhidrátcsökkentett ételeket előnyben részesítő paleo étrend előszeretettel hasznosítja a cukkinit a sütemény tésztákban. A habkönnyű paleo cukkinis szelet nem csak álom-finom, de szeletenként csupán 46 kcal-t, és 4 felszívódó szénhidrátot tartalmaz. RECEPTET ITT találhattok hozzá!  Villámgyorsan összedobhattok különböző paleo cukkinis süteményeket, amelyekkel bátran megkínálhatjátok gluténérzékeny ismerőseiteket, tejfehérje érzékeny barátaitokat, és azokat, akik nem fogyasztanak hozzáadott cukrot.

Készíts akár lisztmentes paleo cukkinis süteményt, amelynek szénhidráttartalma szinte elhanyagolható, így a szénhidrát bevitelükre ügyelő cukorbetegeket is, vagy a szénhidrátcsökkentett étrendet előnyben részesítőket is megkínálhatod! Ha sehogy sem bírod rávenni a kisgyermekedet, vagy esetleg a zöldségeket nagy ívben kerülő párodat a zöldségfogyasztásra, rejtsd bele a desszertbe! A cukkini egyáltalán nem kiérezhető a paleo cukkinis süteményekből!

Cukkinis brownie, palacsinta tészta cukkiniből, epres cukkini torta? Igen-igen-igen! Próbáld ki őket Te is!

A BLOG TOP 10 CUKKINIS RECEPTJÉT ITT TALÁLJÁTOK MEG!

(Nem mind paleo, de mind tejmentes, gluténmentes, és hozzáadott cukortól mentes!)

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!