Finomra őrölt búzaliszt, tojás, tej, élesztő, cukor, a tökéletes házi kalácshoz sokak szerint nem is kell több. És valóban, ezekből az alapanyagokból nagyon finom foszlós belsejű kalácsot süthetünk. Azonban, ha ezeket az élelmiszereket választjuk a kalácskészítéshez, akkor bizony, ha paleo életmódot élünk, nem kóstolhatunk bele, hiszen a paleo étrendbe semmilyen gluténtartalmú, finomított élelmiszer, és tehéntejből készült tejtermék nem illeszthető be.

A kalács a magyar családok asztalán elég gyakran előforduló étel, nem csak húsvétkor, és karácsonykor, hanem gyakran a hétköznapokban is választjuk napindítóként. A kalács önmagában, egy-egy bögre forró itallal is nagyon finom, természetesen édes feltéttel, lekvárral, vagy mogyorókrémmel is ízletes, de vannak, akik az édes kelt tésztából készült finomságot kifejezetten szeretik sós feltéttel, pl. sonkával bolondítani. Ha paleo életmódot élsz, akkor sem kell lemondanod a kalácsról, hiszen ezen a blogon nagyon sokféle paleo kalács recepttel találkozhatsz! Azok, akik minél kevesebb szénhidrátot szeretnének bevinni a szervezetükbe, próbálják ki EZT az 1 g szénhidrátot tartalmazó, paleo kalácsot! A Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből még kalácsot is süthettek! Próbáljátok ki belőle EZT a paleo kalács receptet! Mindkettő foszlós belsejű, puha, édes, könnyen kezelhető, mellékízmentes, és paleo!

Ezek a paleo kalácsok mind-mind hozzáadott cukortól, gluténtól, tejtől, és szójától mentesek, sőt, még élesztőt sem tartalmaznak, mint a hagyományos társaik, így bárki pillanatok alatt összeállíthatja őket! Hagyd a pékségben a gyorsan felszívódó, cukros kalácsot! Készítsd el még ma a saját paleo kalácsod, amely még szénhidrátcsökkentett étrendbe is beilleszthető!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!