Az aprósütemények körében már jó ideje hódítanak a muffinok. A néhány összetevős sütemény hétköznapi alapanyagokból áll, a kikevert masszát, vajjal, vagy növényi zsiradékkal kikent, erre speciális eszközben, a muffin formában forró sütőben készre sütjük kb. negyed óra alatt, és már falatozhatja a család apraja-nagyja. Muffinból készíthetünk édeset, gyümölcsöset, töltöttet, csokisat, de van a muffinnak sós változatai is (sonkás, sajtos, zöldséges, magvas), amelyeket sokan előszeretettel fogyasztanak reggelire, vagy többen parti szendvics helyett szervíroznak.

A pofon egyszerűen elkészíthető muffin paleo változatai is rendkívül könnyű receptekkel bírnak. A paleo élelmiszerek közé tartoznak a maglisztek, a paleo cukorpótlók, a húsok, a magvak. Paleolit étrendben szigorúan kerülni kell a kalászos fejűek fogyasztását, így a búzalisztet is, valamint a tehéntej, és a cukor is tiltólistásak az életmód követői számára. Jogos ezek után a kérdés, hogy mégis, akkor miként lehet paleo muffint sütni, ha ezeket az alapanyagokat nem használhatjuk? A Szafi Reform alapanyagok segítségével egyszerűbb a dolog, mint az gondolnánk! Alapanyagainkhoz itt, a Blogon rengeteg receptet találhattok, amelyek használatával tényleg bárki pillanatok alatt készíthet akár étcsokis muffint is, amely nem csak, hogy paleo, de szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, tejmentes, szójamentes, és hozzáadott cukrot sem tartalmaz! A legegyszerűbb, és az egyik legnépszerűbb paleo muffin receptünk ITT ELÉRHETŐ! EZT a paleo muffin receptet is nagyon sokan szeretik. Mindkettő tökéletesen beilleszthető paleolit életmódba, és szénhidrátcsökkentett étrendbe is!

A blogon nem csak csokis paleo muffin receptek vannak, hanem paleo zserbó muffin recept (ITT!), paleo kókusz muffin recept (ITT!), és több más ízesítésű is! Próbáld ki valamelyiket, és meglátod, nem kell a hagyományos, zsíros, magas szénhidráttartalmú, gyorsan felszívódó muffinokat választanod többé!

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!