A kenyérféleségek megunhatatlanok a legtöbbünk számára. Kenyérből többszázféle létezik; nem csak a lisztek sokszínűsége adja a variációk sokaság, hanem a formázással is nagyban változhat a kenyér íze, milyensége, funkciója. Az egyik legnépszerűbb kenyérféleség, a török-arab eredetű pita, amelyet a legtöbben csupán a gyorséttermi gyrosozókból ismernek. Az otthoni gyrosozáshoz általában boltban, készen kapható pitát vásárol a többség, pedig a házi pita elkészítése nem bonyolult folyamat, sőt, a mi szénhidrátcsökkentett, paleo pitáink még könnyebben kivitelezhetőek, mint a hagyományos társaik.

A hagyományos pita tésztája finomlisztből, élesztőből, vízből, és sóból áll. A Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo pitákhoz viszont nem kell élesztőt adni, így a hosszadalmas dagasztás, és a tészta megkelésére való várakozás kimarad, tehát rendkívül időtakarékosak a receptjeink. Paleo pita receptjeink természetesen nem búzalisztből vannak, hanem gondosan összeválogatott gluténmentes maglisztekből, rostokból, őrleményekből. Az ITT TALÁLHATÓ paleo pite receptünk olyan gluténmentes szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből készül, amellyel a házi paleo pita készítése egyszerűen gyerekjáték! Ez a paleo pita hatalmasra megdagad a sütés közben, majd, a sütőből kivéve, és levágva a tetejét, láthatjuk, hogy rendkívül nagy „zsebe” van, így nem kell attól tartani, hogy nem fog beleférni a töltelék! Azok, akik paleo alapanyagokból szeretnének TOJÁSMENTES paleo pitát készíteni, használják EZT A RECEPET! Ezt a 3 összetevős receptet is már sokan tesztelték, és mindenkinek gyönyörű, szakadásmentes, repedésmentes, mutatós paleo pita lett a végeredmény!

Készítsd el a tökéletes paleo pitádat, töltsd meg tetszőlegesen hússal, kínáld különböző szószokkal, öntetekkel, friss zöldségekkel. Ne válaszd többé az előre elkészített, gyorsan felszívódó szénhidrátokban gazdag pitákat! Gluténérzékenység, tejérzékenység, tojásérzékenység, vagy összetett ételallergia már nem állhat az utadba! Adj egy esélyt szénhidrátcsökkentett, gluténmentes paleo pitáinknak, nem fogsz csalódni!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!