A kuglófot sokan szeretik reggelire, egy bögre forró ital mellé. Sokan a mazsolás verziót kedvelik, de még többen a kakaós kuglófot részesítik előnyben, nem is beszélve a csoki mázas kuglófról. A csonka kúp alakú, barázdás szélű édességet eredetileg élesztős tésztával készítették, de mára már a sütőporos, kevert tésztás receptje az elterjedt. Legtöbben a boltban, vagy a pékségekben kapható kuglófokat fogyasztják, de vannak, akik időt, és energiát nem kímélve házilag sütik meg a finom süteményt. Bármelyik változat mellett döntünk, a klasszikus kuglóf többek között finomított búzalisztből, és cukorból áll. Akiknek súlyleadás a cél, és szénhidrátcsökkentett étrendet követnek szigorúan kerülniük kell ezeket az élelmiszereket, mivel ezek nem csak hogy magas szénhidrátértékkel bírnak, de a bennük lévő szénhidrát gyorsan emeli meg a vércukorszintet, ezáltal, az elfogyasztását követően nem sokkal ismét farkaséhség törhet ránk.

Erre a blogra számtalan kuglóf recept lett már feltöltve, és ezek közül számos receptúra szénhidrátcsökkentett alapanyagokból áll. A Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékek segítségével bárki készíthet olyan szénhidrátcsökkentett kuglófot, amely ízre, és állagra nagyon hasonlít a hagyományoshoz. A legkevesebb szénhidrátot tartalmazó, paleo életmódba is beilleszthető, gluténmentes, tejmentes kuglóf receptünk ITT TALÁLHATÓ! Ennek a szénhidrátértéke annyira alacsony, hogy szinte elhanyagolható! A különlegesebb kuglófra vágyóknak EZT a szénhidrátcsökkentett, paleo kuglófot ajánljuk! Kellemes lime-os, epres íze van! Ha van otthon Szafi Reform gluténmentes, szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeveréked, akkor próbáld ki belőle a csökkentett szénhidráttartalommal bíró, paleo kuglóf receptet, ami ITT TALÁLHATÓ! Ezekkel a kuglófokkal bátran megkínálhatod az ételérzékeny barátaidat is, hiszen gluténmentesek, tejmentesek, szójamentesek, ráadásul hozzáadott cukrot sem tartalmaznak!

Ezeknek a recepteknek a segítségével többé nem kell lemondanod a kuglófról, még akkor sem, ha szénhidrátcsökkentett étrendet követsz, vagy gluténérzékenységgel, tejérzékenységgel küzdesz!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!