Szinte már mindenki próbálkozott a muffin sütéssel, ami meglehetősen egyszerű folyamat. A muffin szinte mindig jolly joker, esős délutánokon, vendégségbe ajándékként, barátnős találkozókon. Nem kell túl sok minden egy muffin összeállításához: liszt, cukor, margarin, vagy vaj, csokidarabok, vagy gyümölcsök, sütőpor, tej, víz, vagy növényi tej. A muffin alapreceptje sokféleképpen variálható, ízlés szerint ízesíthető, nem csak édes változatokban, hanem akár sósan is. Szénhidrátcsökkentett étrenddel annyira nem kompatibilis a muffin, hiszen a búzaliszt, és a cukor nem csak, hogy magas szénhidrátértékkel rendelkeznek, hanem ráadásul gyorsan is szívódnak fel, hirtelen farkaséhséget okozva ezzel. Azoknak, akik a szénhidrátcsökkentett ételeket részesítik előnyben, javasoljuk a szénhidrátcsökkentett muffin receptjeinket, amelyek még egyszerűbben elkészíthetőek, mint a hagyományos társaik.

A legegyszerűbb szénhidrátcsökkentett muffin receptünket döbbenetes kevés lépésből, pillanatok alatt elkészítheti bárki! Kisgyermekes édesanya, vizsgaidőszakos hallgató, dolgozó felnőtt, kevés tapasztalttal rendelkező sütni vágyó… tényleg mindenkinek sikerülni fog, hiszen EZT az étcsokoládé ízű muffin már ki van keverve, csupán a nedves hozzávalókat kell belekeverni, majd muffin formába kell adagolni, és készre kell sütni! Ha van otthon a gluténmentes, szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverékből, akkor abból is süthetsz szénhidrátcsökkentett muffint, ÍGY! Ha növényi étrendet követsz, és szeretnél vegán szénhidrátcsökkentett muffint sütni bonyolult lépések nélkül, anélkül, hogy az egész konya utána romokban állna, akkor EZ a Te recepted! Vegán ÉS szénhidrátcsökkentett verzióban a túró rudi ízű muffin, sőt, a hamis boci süti sem lehetetlen! KATT IDE, hogy kipróbálhasd ezt a szénhidrátcsökkentett muffin receptet!

Nagyon sokféle szénhidrátcsökkentett muffin recept elérhető a blogon! Paleo „túró rudi” muffin, málnás-meggyes szénhidrátcsökkentett muffin, szénhidrátcsökkentett zserbó muffin, paleo-vegán csökkentett szénhidráttartalmú bounty ízű muffin, és még sorolhatnánk napestig! Mindenképp próbáld ki valamelyik szénhidrátcsökkentett muffin receptünket, ha valami édességre vágysz, és fontos számodra a bevitt szénhidrát minősége, ha nem szeretnéd a desszerttel az egekbe repíteni a vércukorszintedet!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!