Mi az? Kicsik-nagyok kedvence, kiadós levesek után megunhatatlan fogás, szokták tejföllel, vagy porcukorral tálalni, van, aki epret, vagy barackot is tesz a közepébe, felszínét finomra pirított zsemlemorzsa van. Hát persze, hogy a puha, habkönnyű, édes túrógombóc, amiért a magyarok többsége rajong. A túrógombóc a klasszikus magyar ételek egyike: a túróból, búzadarából, cukorból, citromhéjból, és vaníliából álló kis főtt gombócot, pici olajon megpirított zsemlemorzsa borít. Második fogásként, de akár önállóan is megállja a helyét, hiszen laktató, nem csak finom.
A búzadara gyorsan felszívódó szénhidrát, amelyet a glutén érzékenyeknek kerülniük kell. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a túrógombócot a glutén érzékenyeknek, és a tudatos életmódot élőknek kerülniük kell. A zabpehellyel készült túrógombóc egy az egyben visszaadja a hagyományos túrógombóc fogyasztásának élményét. A Szafi Reform garantáltan gluténmentes zabpehellyel készülő túrógombócot bátran fogyaszthatják gluténérzékenyek, sőt, azok is, akik kerülik a gyorsan felszívódó, magas vércukorszint emelkedést okozó élelmiszereket. A zabpehely igazi jolly joker: nincs mellékíze, tele van élelmi rostokkal, és vitaminokkal. A rendszeres zabpehely fogyasztás javíthat az anyagcserénken, csökkenhet tőle a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata, sőt, a benne található rostoknak köszönhetően hosszan tartó jóllakottáságot nyújt. Zabpehellyel tehát megéri túrógombócot készíteni! Természetesen épp olyan egyszerű a túrógombóc készítése zabpehellyel, mint, a hagyományos verzió. Sok fitnesz étrend javasolja a zabpelyhes túrógombóc fogyasztását: edzés után kiváló fehérjeforrásul szolgálhat.
Blogunkon több hozzáadott cukortól mentes, gluténmentes zabpelyhes túrógombóc receptet is találhatsz! Nézz szét zabpelyhes túrógombóc receptjeink között ITT! Merj Te is változtatni a retro recepteken, hogy beilleszthesd őket az étrendedbe a diéta idején is, sőt, rendszeresen tudd őket fogyasztani akkor is, ha életmódot váltottál!