A babapiskótát egyszerűségéért, és ebből adódó sokszínű felhasználhatóságáért kedvelik nagyon sokan. A törékeny állagú, könnyű, laza tésztájú, porhanyós babapiskóta eredetileg búzalisztből, cukorból, tojásból, és habbá vert tojásfehérjéből áll. A világosbarna, hosszúkás formájú babapiskóta tésztájába időnként kerül kakaópor, dió, vanília aroma, meggy, vagy reszelt citromhéj is.  A babapiskótát gyakran felhasználják édességekhez, süteményekhez, desszertkrémek mellé, de természetesen önmagában is fogyasztható. A közkedvelt olasz finomság, a tiramisu alapja, és a charlotte féle sütemények egyik alapanyaga. Készítenek belőle piskótatortákat, különböző likőrös piskótákat, ropogós mézes süteményeket.

A hagyományos babapiskóta tartalmaz tojást, nem is keveset. Sokak szerint magának a babapiskótának is tojás illata van. A vegán életmód, és a növényi alapú táplálkozás a tojás fogyasztást mellőzi, így a tradicionális babapiskótát ki kell iktatniuk a vegánoknak az étrendjükből. De ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondaniuk a vegánoknak, a porhanyós, édes finomságról. A babapiskóta elkészíthető tojás nélkül is! Sőt, a blog vegán babapiskóta receptjei hozzáadott cukortól is mentesek, így a gyorsan feszívódó szénhidrátokat kerülők is bátran fogyaszthatnak belőlük! A vegán babapiskóta receptjeink azért is különlegesek, mert gluténérzékenyek is fogyaszthatják őket. Mellékízmentes, karobos, gluténmentes vegán karobos babapiskóta receptünk ITT ELÉRHETŐ! A legkisebbeket is bátran kínálhatod vele, ennek a legtöbb baba nem fog ellenállni, de felnőtteknek is remek választás kávé mellé! Ha ragaszkodsz a babapiskóta világos színéhez, készítsd el EZT a zsírszegény, gluténmentes, vegán babapiskóta receptünket! Morzsolódik, ropogós, de ennek ellenére nem fojtós, tökéletesen passzol olyan süteményekhez, amelyek beáztatott babapiskótát igényelnek.

Süsd meg valamelyik vegán babapiskóta receptünket, és állíts össze belőle mennyei desszertet! Vegán babapiskótáink megfelelően tárolva sokáig megőrzik kifogásolhatatlan minőségüket, mélyhűtőben tárolva pedig akár hetekig is elállnak!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!