Szafi Free gluténmentes vegán karobos babapiskóta
Szafi Free gluténmentes karobos babapiskóta
Barna babapiskóta, nincs rossz karobíze, sőt semmilyen mellékíze nincs, egyszerűen mennyei finom és puha (puhább, mint a hagyományos babapiskóta)! Beni kedvenc keksze lett, én pedig tiramisut készítek belőle magunknak. De azért piskótát is hagyok pár darabot a reggeli kávé mellé.
A zsírszegény vegán keksz recept alapján készült (RECEPT ITT!), 1-2 változtatással, baba-, és bélbarát verzióban, ötszörös édesítővel, csökkentett rosttartalmú liszttel.
- 120 g Szafi Free karobos muffin lisztkeverék (Szafi Free karobos muffin lisztkeverék ITT!)
- 40 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
- 15 g Szafi Free ötszörös erősségű édesítő (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 g Szafi Reform kekszfűszer (Szafi Reform kekszfűszer ITT!)
- 1 g cikória porkávé (kihagyható!) (cikória porkávé ITT!)
- 6 g reszelt bio citromhéj (vagy természetes kivonat, ezt ki lehet hagyni azoknál a babáknál akik még nem ettek ilyet!)
- 15 g citromlé
- 20 g cocomas (Cocomas ITT!)
- 90 g víz
- + 20 g karobos liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
Szafi Free gluténmentes, vegán karobos babapiskóta
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki a folyékony a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és fakanállal dolgozzuk csomómentesre.
Takarjuk le az edényt frissen tartó fóliával és egy éjszakára rakjuk a hűtőbe.
Másnap, lisztes felületen lágyan gyúrjuk át a tésztát (lágy, de könnyen kezelhető), nyújtsuk 8 mm vastagra és szúrjuk ki babapiskóta kiszúróval, vagy tetszőleges formákkal.
170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 12 perc alatt süssük készre.
Súlya 308 g.
100 g keksz tápértéke:
- Energia: 236 Kcal
- Fehérje: 4,3 g
- Zsír: 2,3 g
- Szénhidrát: 46,5 g
- Rost: 4,6 g
NARANCSOS-TIRAMISU
A kedvenc, hamis tiramisu receptem alapján készült (RECEPT ITT!), annyi változtatással, hogy a vaníliás zabpudingot, nem kókusztejjel főztem meg hanem 100%-os narancslével, úgy rétegeltem Szafi Free karobos babapiskótával (amit természetesen előtte kávéban áztattam), illetve Szafi Reform aranymazsola (Szafi Reform aranymazsola ITT!) is került a rétegek közé. Vegán tejszínhabbal ettük.
Szafi Free gluténmentes vegán narancsos tiramisu
Update (Ti Készítettétek):
Mészáros Izabella tiramisut készített a karobos babapiskótából:
Tiramisu Szafi Free gluténmentes karobos babapiskótával
Lovassy Lilla fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán babapiskóta
Naszvádi Beáta Szafi Free karobos kekszet sütött:
Szafi Free gluténmentes vegán karobos keksz
Törő Zsófia fotója:
Szafi Free vegán karobos babapiskóta
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok! Szerintetek elkèszíthetö ùgy is, ha karobos liszt helyett a szafi free vilàgos piskótalisztet hasznàlom hozzá?