A péksütemények között örök klasszikus, a minden korosztályban közkedvelt kakaós csiga. Frissen az igazi, akár a leveles tésztás verziót választjuk, akár a tejből, tojásból, cukorból, élesztőből, és lisztből készülő kelt tésztás kakaós csiga mellett tesszük le a voksunkat. A friss kakaós csiga sokak mindennapi reggelijét jelentik: a legtöbb pékségben beszerezhetjük, fél kézzel elmajszolhatjuk, akár a buszon, vagy a kocsiban ülve, munkahelyre, vagy iskolába vezető úton. A hagyományos kelt tésztából készülő kakaó csigáról azonban növényi alapú étrend mellett le kell mondai, hiszen a vegán életmódból ki kell iktatni minden állati eredetű élelmiszert, így, a tojást, és a tejet is.

Állati tejek nélkül, sőt, tojásmentesen is lehet olyan hamis kelt tésztás kakaós csigát készíteni, amellyel nem csak a vegán ismerőseidet nyűgözheted le, hanem a mindent evő barátaidat, rokonaidat is! A legnépszerűbb vegán kakaós csiga receptünk nem csak azért különleges, mert kizárólag növényi alapú élelmiszerekből áll, hanem mert élesztőmentes is, ezáltal kb. 10 perces munkával összeállítható, a többi pedig csak a sütő dolga marad! Ez a különleges vegán kakaós csiga darabonként kevesebb, mint 1 g zsírt tartalmaz, így a zsírszegény étrend preferálóinak is érdemes megkóstolni! Készíthettek belőle vegán csokis crosissantot, vagy különböző töltelékű batyukat is! RECEPT ITT!

Azok, akik a szénhidrátcsökkentett recepteket részesítik előnyben, és vegán kakaós csiga recept után kutakodnak, próbálják ki EZT a receptünket. Ezzel, akár paleosokat is megkínálhatsz! Szintén élesztőmentes, így pillanatok alatt, kelesztés nélkül elkészítheted! A linken ízletes fahéjas-diós töltelék receptet is találhattok hozzá!

Ezek a kakaós csigák nem tartalmaznak hozzáadott cukrot sem, mindkettő mentes a gyorsan felszívódó, magas vércukorszintet, és farkaséhséget okozó szénhidrátoktól. Lassú felszívódásuknak köszönhetően hosszú időre eltelítenek. Lefagyaszthatóak, így érdemes nagyobb adagokat készíteni!

Iskolai tízórainak, délutáni nasinak, reggel a kávé mellé, ezek a vegán kakaós csigák a nap bármelyik szakaszában helytállnak! Próbáld ki a legszimpatikusabb vegán kakaós csiga receptünket!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!