A magyar édességek, és desszertek között az egyik legismertebb a piskótatésztából, csokiöntettel készülő somlói galuska, amelyet bőséges tejszínhab díszítéssel szokás szervírozni. A somlói galuskát ma már többféleképpen készítik: van, aki babapiskótából, van, aki frissen sült piskótából készíti, az újrahasznosítás pártolói pedig gyakran megmaradt muffinból is szokták somlói galuskát összeállítani. A tradicionális somlói galuska háromféle piskótából áll: sima világosból, kakaósból és diós piskótából. A legtöbb háztartásban inkább csak egyféléből készítik, de ez cseppet sem ront a kész somlói galuska minőségén. A tojásos, tejes piskóta, és a tejszínes krém miatt a vegán életmódot élők lemondanak a hagyományos somlói galuskáról.

A tej, és/vagy tojásérzékenyeknek pedig nincs is más választásuk: tünetmentesség érdekében mellőzniük kell az ínycsiklandó, krémes finomságot. A blogon több tejmentes somlói galuska recepttel ismerkedhet meg minden érdeklődő, de több olyan receptúra is van, amelyben a tejen kívül tojás, sőt glutén, és hozzáadott cukor sincs! Tehát gluténmentes, vegán somlói galuskát készíteni nem lehetetlen, csupán az ITT TALÁLHATÓ receptet kell követni az elkészítésekor! A zsíros tejszín egy cseppet sem hiányzik belőle, épp olyan krémes, mint a hagyományos társa, de ebben minimális zsírtartalom van! Lágy állaga miatt babáknak is könnyen fogyasztható, természetesen ebben az estben hagyjuk ki belőle a diót! A lassú felszívódású, mellékízmentes piskóta teljesen megszívja magát az öntettel, és tetején található növényi tejszín pedig biztosítja a megszokott küllemet, és ízt!

Készíts Te is vegán somlói galuskát! Ha a vegán életmódod eddig a lemondásokról szólt, akkor kóstolj bele a Szafi Free főétel, és desszert receptekbe, amelyek amellett, hogy 100%-ig növényi alapú élelmiszerekből készülnek, az egészségünkre is kedvező hatással lehetnek, sőt gluténérzékenyként is fogyaszthatóak!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!