Az agyon margarinozott, gyorsan felszívódó szénhidrátokban gazdag, sok hozzáadott cukrot tartalmazó kekszek tökéletes alakbarát verziója, a zabkeksz. A zabpehely rostokban gazdag, a rostok pedig köztudottan nagymértékben segítik az emésztést, továbbá magas rosttartalmú ételek fogyasztásával elejét vehetjük az elhízásnak, és csökkenthetjük a szívbetegségek kockázatát is. A zab fogyasztásával stabliziálhatjuk a vércukorszintet, és csökkenthetjük a koleszterinszintet. A zabpehely gazdag minőségi tápanyagokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban, pl. B1 vitaminban, E-vitaminban, magnéziumban, foszforban, mangánban, és vasban. A zabpehely lassan felszívódó szénhidrátnak számít: eltelít, és hosszútávon biztosítja a jóllakottság érzését. A zabalapú kekszek megőrzik a zab jótékony hatásait, így érdemes a köztes étkezésekkor a teasütemények, és omlós kekszek helyett magas zabtartalmú kekszet majszolni.

A boltokban kapható zabkekszek többsége nem tartalmaz nagy mennyiségben zabot, ráadásul tele vannak finomított cukorral. Némelyik készen kapható zabkeksz mesterséges aromát, ízfokozót, színezéket, és tartósítószert is tartalmaz. Minimális erőbedobással, és idő befektetéssel házilag is készíthetünk zabkekszet, amit ízlés szerint felturbózhatunk aszalványokkal, magvakkal, csoki darabokkal, stb.  A zabkeksz receptek néhány, végtelenül egyszerű lépésből állnak, így bárki, konyhai gyakorlattól függetlenül elkészítheti őket. A blog zabkeksz receptjei hozzáadott cukortól mentesek, sőt, amennyiben a Szafi Reform gluténmentes zabpehellyel készítjük őket, úgy glutén érzékenység esetén is bátran falatozhatunk belőlük. Bár a zabpehelyben bőven van fehérje (17g/100g), ha valaki még inkább növelni szeretné a házi zabkekszének a fehérjetartalmát, az készítse el EZT A RECEPTET! Vegán életmódot élők is fogyaszthatják, mivel tejmentes, és tojásmentes is! Ha ellenállhatatlan ropogós zabkekszre vágysz, akkor EZT a vegán, csokis zabkeksz receptet teszteld! A legegyszerűbb zabkeksz receptjeink közül pedig EZ A RECEPT az, amely évek óta töretlen népszerűségnek örvend, nagyon finom, és még reggelire is kiváló egy bögre tea, vagy kakaó mellé!

Készítsetek Ti is zabkekszet receptjeink alapján! Ha egy nagy adagot készítetek, akkor nagyon sokáig tárolhatjátok fagyasztóban, és amikor szükségetek van egy kis édes ízre, csak ki kell olvasztanotok pár darabot!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!