Már-már klasszikusnak számít a búzalisztből, vagy búzadarából, cukorból, tojásból készülő császármorzsa. A császármorzsa palacsinta állagú nyers tésztáját van, aki sütőben, és van, aki serpenyőben süti meg, és általában baracklekvárral, vagy más édes öntettel szokás tálalni. A gyorsan felszívódó szénhidrátokban gazdag ételt szokták desszertként felszolgálni, de egy kiadós leves után második fogásként is helytáll.

A zabpehely sokszínűsége már olyan sokszor bizonyított, de, hogy hosszabbítsuk a sok, zabpehelyből készült finomságok listáját, itt a zabpelyhes császármorzsa! Ha kívánod az édességet, ha ennél egy kiadós édes fogást, ha mindezt úgy tennéd, hogy megkíméled a szervezeted üres kalóriáktól, és magas vércukorszintet okozó élelmiszerektől, akkor tedd próbára az ITT TALÁLHATÓ zabpelyhes császármorzsa receptünket! Zabpelyhes császármorzsa receptünk olyan szempontból is különleges, hogy nincs benne hozzáadott cukor, sőt, igény szerint tej nélkül is elkészíthető! A zabpehely rendszeres fogyasztása sok szempontból ajánlott: magas az élelmi rosttartalma, kiváló növényi fehérje forrás, található benne magnézium, kalcium, mangán. Ha már unod a zabkását, nincs kedved zabpalacsintát sütni, ha a zabkeksz sem csúszik, akkor adj egy esélyt a zabpelyhes császármorzsának! A császármorzsa fogyasztásának klasszikus élménye nem marad el! Fogyaszd valamelyik hozzáadott cukortól mentes Szafi Free vagy Szafi Reform lekvárral! Ha kerülöd a glutén tartalmú ételeket, ezt akkor is fogyaszthatod, mivel a Szafi Reform zabpehely, és zabliszt garantáltan gluténmentes!

Ha épp nincs otthon zabpelyhed, de van Szafi Free zabdarád, és Szafi Free zabpudingod, akkor is készíthetsz zabalapú császármorzsát, amit ráadásul tojásmentes étrendbe, és vegán életmódba is beilleszthetsz! A tojásmentes zabos császármorzsa receptet ITT TALÁLOD! 

Próbáld ki gluténmentes, zabos császármorzsa receptjeink egyikét!

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!