Paleo kalács

Mitől lesz egy kalács paleo-barát? Mi kell ahhoz, hogy egy paleo életmódot élő személy is jóízűen ehessen kalácsot? A paleo életmód kizárja a gluténtartalmú lisztek, gabonák fogyasztását, így a paleo kalácsnak gluténmentes maglisztből, rostokól kell állnia. Továbbá a paleo kalács tejtermékeket sem tartalmazhat. Így, a hagyományos kalácstól eltérően, a paleo kalács nem tartalmazhat tejet sem. A paleo életmódba nem fér bele a szója sem, és semmilyen hüvelyes, így hüvelyesek lisztjeit sem használhatjuk paleo kalács készítésekor. És természetesen a finomított cukor fogyasztása sem fér bele a paleo életmódba, így paleo kalács sütésekor a cukrot is kell valamivel helyettesíteni, ami nem csak édesíti, de a cukor állagjavító tulajdonságát is pótolja. Ezt elolvasva sokan azt gondolhatják, hogy a paleo életmódban lehetetlen kalácshoz hozzájutni, hiszen a tojáson kívül gyakorlatilag egyik összetevője sem fér bele a paleo életmódba.

Ha Te is paleo életmódot élsz, és időnként felmerül benned a foszlós, édes kalács ízélménye, de még nem találtál igazán jó receptet hozzá, akkor most bemutatunk Neked néhány igazán fantasztikus paleo kalács receptet. Természetesen ezeket a recepteket akkor is elkészítheted, ha nem paleo életmódot élő számára szeretnél paleo kalácsot sütni, hanem ételérzékenynek; gluténérzékenyek/tejérzékenynek/szójaérzékenynek. Paleo kalács receptjeink szénhidrátcsökkentett étrendben is remekül helytállnak!

EZ a paleo kalács 100 grammonként csak 1 gramm szénhidrátot tartalmaz. Nem igényel kelesztést, és nagyon finom. Sokan kedvelik EZT a szénhidrátcsökkentett paleo kalácsot is. Hiszen ezt is nagyon könnyű elkészíteni, nincs mellékíze, és könnyűszerrel szeletelhető, annak ellenére, hogy igazán foszlós. Ha Luca napi kalácsot szeretnél sütni, de kizárólag paleo élelmiszerekből, akkor EZT a Luca napi paleo kalács receptet ajánljuk számodra! EBBŐL a paleo kalács receptből még hamis „cukros” kiflit, brióst, vagy különböző édes (kakaós, fahéjas) csigát is tudsz sütni!

Már Te is láthatod, hogy a paleo kalács készítése mennyire egyszerű! Melyik paleo kalács receptet fogod kipróbálni?

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!