Egyszerű ebéd ötlet recept: gluténmentes, tojásmentes halas rizotto
Akik követnek az Instagramon, azok tudják, hogy nem bírok leállni a rizottó gyártásokkal, annyira imádom, hoztam már husisat, vegánt, most itt a halas is, ez a legfinomabb eddig (nekem, mert én nagyon szeretem ezt a 2 halat), így készült:
RECEPT (3 adaghoz):
1. lépés: Megfőztem 200 g rizst, enyhén sós vízben (kevesebb sóval, mintha sima köretnek készítenénk)
2. lépés: 300 g tintahalkarikát és 400 g Alaska halfilét (az utóbbit kockákra vágva) befűszereztem fél csomag #szafifitt halfűszer keverékkel (Szafi Reform halfűszer keverék ITT!), majd 1 evőkanál Szafi Reform kókuszzsírban (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) 2-3 percig sütöttem.
3. lépés: A halhoz adtam egy csokor apróra vágott kaprot (aki nem szereti az kihagyhatja!), rányomtam egy fél citrom levét, majd hozzákevertem a főtt rizst is.
4. lépés: 150 g kókusztejszínt (Szafi Reform kókusztejszín ITT!) (sűrű tejszín állagú volt, nem tej állagú!) 2 részletben adtam hozzá. Mindig jól átkeverve, kb. 3 perc telt el egy-egy újra felöntés közt. A végére tökéletes rizottó állagú lett.
Próbáljátok ki!
MENNYEI FINOM! Ja és nincs kókuszíze!
-> Aki nem szereti a halat, készítse el az ananászos-csirkés verziót: RECEPT ITT!
-> Aki pedig vegán az párolt zöldségekkel.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!