Vegán hamis “joghurt” zabtöretből (tejmentes, gluténmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes)

Tejmentes hamis “joghurt” Szafi Free gluténmentes zabtöretből

A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!

Vegán tejmentes joghurt

Kellően savanykás, pikánsan édes, pont kanalazható, nem túl sűrű, mellékízmentes, tejmentes vegán “joghurt”.

Hozzávalók:

Először készítsünk “tejet” növényi tejkészítővel az alábbiakból: (növényi tejkészítők ITT!)

  • zabtöret
  • kókuszreszelék
  • víz

Ha elkészült az ital, szűrjük le, majd hűtsük kézmelegre és alaposan nyomkodjuk ki.

968 g folyadékot kell kapnunk.

Ezután keverjük össze az agar-agar port az édesítővel.

Forraljunk fel 200 g italt és oldjuk fel benne azt.

Végül adjuk a maradék italhoz, öntsük bele a citromlevet és kézi habverővel alaposan keverjük össze.

Ha kihűlt rakjuk hűtőbe. A hűtés alatt gyakran keverjük át.

Dermedés után fogyasztható, de másnapra jobban összeérnek az ízek.

A “joghurt” súlya: 1005 g

Beltartalmi értéke 100 grammban az agar-agar por nélkül:

  • Energia: 51,3 kcal
  • Fehérje: 0,9 g
  • Zsír: 3,5 g
  • Szénhidrát: 3,4 g
FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…