Túrós zabos szelet
Túrós zabos szelet |
Tészta:
- 270 gramm zsírszegény túró
- 230 gramm darált zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!) vagy zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 3 tojás
- 200 gramm natúr joghurt
- 100 gramm xilit /én ennyit tettem bele, de lehet kevesebbet vagy többet is ízlés szerint/ (xilit ITT!)
- 20 gramm vaníliás „cukor”
- pár csepp vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 1 dl tej
- 25 gramm Szafi Reform kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
- 1 csomag sütőpor (sütőpor ITT!)
- 1 teáskanál reszelt bio citromhéj (bio citromhéj ITT!)
Máz:
- 135 gramm kakaós nassoló
- kb. 10 gramm kókuszolaj
- kb. 0,5 dl tej
A túrót összekeverjük a natúr joghurttal, a xilittel, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és az aromával, majd félre tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sütőport összekeverjük a zabpehellyel és utána a tojás sárgájához öntjük. Ehhez hozzákeverjük a túrós keveréket és beleöntjük az olajat és a tejet, majd a végén a tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Elektromos sütőben 150 fokon kb. 30 percig sütöttem, de attól is függ mekkora tepsiben sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető.
Ha megsült kivesszük, amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázt. A mázhoz a csokit, a tejet és az olajat gőz fölött összekeverjük, majd a tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük pihenni és pár óra múlva már fogyaszthatjuk is.
Kovács Eszter is megsütötte a zabos túrós sütit és ezt írta róla: „Ma elkészítettem a Túrós-zabpelyhes szelet receptet a blogodról, és ez vált az egyik kedvencemmé! Én csak fél csomag sütőport tettem bele, és egész zabpelyhet. A tetejére szeletelt mandulát szórtam. Nagyon finom lett!”
Túrós zabos szelet |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok! Elkészítettem én is, de nem tudom, hogy sületlen lett a közepe, vagy csak ilyen ragacsosabb, nedvesebb állagú… Szerintetek? Száraznak kellene lennie, mint egy hagyományos piskótának? Barackot kockáztam bele, illetve a tetejére, de ott rendesen meg is sült a felső 2 centi, viszont nem süllyedt le a barack, és az alsó része/kb 2 centis réteg picit furi…. De ízre így is finom lett 🙂 Köszi, Ági
Én kétszer is megpróbáltam elkészíteni, és mindkétszer pont úgy jártam, mint Ági, az előző kommentben. Valami miatt nyers, ragacsos marad a közepe.
Kíváncsian várom, hogy van-e tipp, miért.
Köszi, Timi
Sajnos én nem tudok rá válaszolni, mert ez nem az én receptem, hanem Szandié.
Valószínűleg kell még bele száraz alapanyag.