Több nap után is finom, ropogós, paleo és vegán keksz recept, gluténmentesen, tejmentesen, hozzáadott cukor nélkül
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 60 g őrölt dió
- 60 g Szafi Reform kristályos eritit (Szafi Reform kristályos eritit ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 10 g bio citromhéj
- 20 g frissen facsart citromlé
- 50 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 80 g víz
- + 6 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Elkészítés:
Mérjük ki és külön edénybe keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 10 percig.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk 0,5 cm vastagra.
Szúrjuk ki 6 cm átmérőjű (vagy tetszőleges nagyságú) pogácsaszaggatóval, majd mintázzuk meg keksznyomdával (ez el is maradhat, mert sütés után alig látható).
A leeső széleket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk ki, míg az összes tészta elfogy.
Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben (alsó – feslő program) süssük készre.
Hagyjuk a tepsin 2 -3 percig, mert ekkor még puhák lesznek a kekszek, majd vegyük le a papírról őket és rácson hűtsük ki.
A hűlés során meg fog keményedni, és ropogós lesz.
A 20 db keksz súlya: 276 g
- Energia: 58,7 kcal (rosttal együtt számolva)
- Fehérje: 1 g
- Zsír: 4,3 g
- Szénhidrát: 2,9 g
Beltartalmi értékei 100 grammban:
- Energia: 425,1 kcal (rosttal együtt számolva)
- Fehérje: 7,4 g
- Zsír: 31,3 g
- Szénhidrát: 21,3 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Köszönöm a receptet, Julika! 🙂 Ez a kedvenc lisztkeverékem és mindig örömmel látom az újabb recepteket. Ezt is ki fogom próbálni.
Örülök, hogy tetszik neked Katalin!
Kipróbáltam a kekszet, nekem a 180 fok 35 perc sok volt, kicsit megégett.
Nekem szénné égett, sajnos. A következő adagnál már a sütő mellett maradtam. Elég neki 18-20 perc.
Nekem is elégett:( ha van rá mód javítsátok ki leírásbN sszereplő sütési időt.
Kedves Ildikó! Valószínűleg az én sütőm gyengébb a tiédnél ezért nem sikrült neked! Nagyon sajnálom! Talán próbáld meg rövidebb ideig sütni!