Szafi Free gluténmentes kakaós-diós kevert szelet
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 25 g szárazon pirított őrölt dió
- 22 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 12 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 12 g sütőpor (gluténmentes sütőpor ITT!)
- 10 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 db tojás (héj nélkül 104 g)
- 50 g Szafi Free feketeribizli-szőlő lekvár (Szafi Free feketeribizli-szőlő lekvár ITT!)
- 100 g szobahőmérsékletű kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 250 g kézmeleg Alpro pörköletlen, hozzáadott cukormentes mandulaital (Alpro pörköletlen hozzáadott cukortól mentes mandulaital ITT!)
- 50 g aprított pekándió a sütés előtti szóráshoz
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a száraz és a nedves alapanyagokat, majd öntsük őket egybe, és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Ezután simítsuk a masszát egy 20×20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, szórjuk rá az aprított pekándiót, majd rakjuk a sütőbe.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 35-38 perc.
A sütemény súlya 800 g, mely 12 szeletre vágható.
Tápérték adatai 100 grammban/1 darabban:
- Energia: 246 Kcal/162 Kcal
- Fehérje: 5,5 g/3,7 g
- Zsír: 12,1 g/8 g.
- Szénhidrát: 30,6 g/20,2 g
- Rost: 2,9 g/1,9 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!