Gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, paleo, habos eperszelet
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
- 70 g Szafi Reform csokoládé ízű muffin lisztkeverék (Szafi Reform csokoládé ízű muffin lisztkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 db M-es tojás (104 g)
- 45 g víz
Elkészítése:
Az egész tojásokat a vízzel keverjük ki (nem kell külön felverni).
Majd adjuk hozzá az édesítőszert és a lisztkeveréket, és gyors mozdulatokkal kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Ezután öntsük a masszát egy 20×20 cm-es szilikon formába és simítsuk el a tetejét.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső program) 13 perc.
Krém hozzávalói:
- 4 db M-es tojásfehérje (136 g)
- 70 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 30 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 2 g só (nem egy csipet)
- 30 g zselatin
- 250 g víz
- 150 g eper
Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval verjük félkeményre.
Miközben a robotgép dolgozik, evőkanalanként adjuk hozzá az édesítőket és dolgozzuk kemény habbá.
Forraljuk fel a vizet és oldjuk fel benne a zselatint, majd még forrón csurgassuk a tojáshabba, és további 2 percig magas fokozaton habosítsuk tovább.
Hűtsük ki és félig dermesszük meg (ez fontos, mert ha hamarabb kerül bele az eper, akkor az kiengedi a levét, és folyós maradhat a krém).
Ezután az alaposan megmosott epret vágjuk apró darabokra és keverjük a krémbe.
Összeállítás:
Rakjuk vissza a kihűtött piskótát abba a tepsibe amiben sütöttük, öntsük rá a krémet, simítsuk el a tetejét és dermedésig rakjuk hűtőbe.
Fogyasztás előtt díszítsük eperrel, és vágjuk 16 szeletre.
Súlya: 821 g.
Beltartalmi értékei szeletenként:
- Energia: 35,7 kcal (rosttal)
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 1 g
- Szénhidrát (poliol nélkül): 2,3 g
Beltartalmi értékei 100 grammban:
- Energia: 69,6 kcal (rosttal)
- Fehérje: 7,8 g
- Zsír: 2 g
- Szénhidrát (poliol nélkül): 4,5 g
Update (Ti Készítettétek):
@vis_vitalis_1 fotója az Instagramról:
Tesztelte a habos eper szeletet, csak eper helyett kajszival.
„Paleo habos sárgabarack szelet. Tegnap megláttam ezt a receptet Szafi blogján, alig vártam, hogy gyorsan elkészítsem. Nagyon-nagyon-nagyon finom lett!!!
Nagyon szuper recept (megint)!”
Nyitrayné Bakos Annamária pedig az eredeti recept szerint, eperrel készítette el. Nagyon ízlik neki is!
Siposné Vámos Annamária is tesztelte: „Tegnap gondoltam egyet és munka után nekiálltam sütni. Bár ez a paleo habos epres tortácska hipp-hopp megsült, aminek az alapja a muffin lisztkeverékből készült. Kis könnyű, finom nyári süti lett belőle.”
Varga Anita csudiszép epres-habos paleo szeletei:
@fighterlady01 Instagramra töltötte fel ezt a képet a csodaszép Szafi Reform szénhidrátcsökkentett sütijéről, amit kerti partira készített:
Áder Andi készítette: „#szafireform habos eperszelet, a ma esti családi bulira – mert én vigyázok mindenki egészségére!”
vis_vitalis_1 Instagram képe: „Paleo habos ribizli torta, Ilyen forróságban aranyat ér az ilyen könnyű, nyári frissítő sütemény.
Nézzétek meg az értékeit, ettől biztosan nem hízunk el.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi!
Ha tortaalapnak készíteném a piskótát,ez a mennyiség elegendő lenne egy 18cm-es formához?
Előre is köszönöm!
Kedves Andika!
Ez a mennyiség nem elég piskótalapnak, duplázd meg a hozzávalókat!
Sziasztok!
Ki szeretném próbálni ezt a receptet, csak nincs karobos lisztem . Működne valamilyen más liszttel , hozzáadott karob porral ?
Sziasztok!
Ki szeretném próbálni ezt a receptet, csak nincs karobos lisztem . Működne valamilyen más liszttel , hozzáadott karob porral ?