Gluténmentes és tojásmentes pizza
Gluténmentes és tojásmentes pizza |
Hozzávalók:
- 500 g cottage cheese (azért ez, mert itt kint ez a jó, ez darabos, de van neki egy kis tejfölös „leve”)
- 5 csapott evőkanál bambuszrostliszt (Szafi Reform bambuszrost ITT!)
- 5 csapott evőkanál Szafi Reform sós nyújtható liszt (Szafi Reform sós nyújtható lisztkeverék ITT!)
- 2 evőkanál vízben elkevert 2 evőkanál darált lenmag (megvárva hogy jól felszívja a vizet es zselés legyen) (Szafi Reform lenmag liszt ITT!)
- csipet só
- tetszés szerinti feltétek, nekünk oregánós paradicsomszósz, sonka, mozarella, és nekem pluszba még szárított paradicsom és bébi spenót
Elkészítés:
Mindent összegyúrtam kézzel, nagyon jó kis massza lett, 2 zsírpapír között jól nyújtható.
250 fokon alsó felső sütéssel 10 percig elősütöttem (megvártam hogy világos barnás legyen), majd tettem rá feltétet és 5-10 percig még sütöttem a megfelelő sajt „színre”.
Kicsit megpörköltem a paradicsomokat, de nagyon finom lett az egész, ahogy van.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!