Pasta e fagioli |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók (kb. 3-4 adaghoz)
- olívaolaj (olívaolaj ITT!)
- 1 hagyma
- 1 zellerszár
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz konzerv hámozott paradicsom (előnyben részesítem az olasz konzerveket).
- 25 dkg szárazbab (előző éjszaka beáztatva)
- 1 ág friss kakukkfű
- 1 ág friss rozmaring
- só, bors
- kb. 20 dkg diéta szerinti tészta (paleo tészta recept ITT!) (Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo tészták ITT!) (Szafi Free tészták ITT!) (Szafi Free kölestészták ITT!)
- tálaláshoz: olívaolaj és parmezán (vegánoknak, tej- és tojásérzékenyeknek Violife parmezán ITT! paleosoknak karfiolból készült sajt recept ITT!)
Elkészítés:
A hagymát, a zellert és a fokhagymát aprítógépben morzsásra vágjuk. Egy lábosban az olívaolajhoz adjuk a finomra vágott zöldségeket.
Néhány perc alatt üvegesre dinszteljük.
Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, majd a leszűrt babot.
Felöntjük kb. 1 liter vízzel.
Beletesszük a rozmaringot és a kakukkfüvet. Ilyenkor nem szabad sózni, majd csak a főzési idő vége felé, különben kemény lesz a bab, .
Közepes lángon kb. másfél-két órán keresztül főzzük, amíg a bab megpuhul. Amikor megfőtt sózzuk, borsozzuk.
A babból kiveszünk kb. 1 merőkanálnyit, és ezt botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a raguba, ezzel is sűrítjük egy kicsit.
A tésztát külön megfőzzük (személyenként 5 dkg-mal számoltam) és mindig csak annyit keverünk össze a raguval, amennyit el szeretnénk fogyasztani.
Olívaolajjal és sok reszelt parmezánnal találjuk.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!