Tojásmentes paleo diós bejgli (paleo és vegán ) |
- 115 g Szafi Reform nyújtható édes lisztkeverék /magliszt-mentes/ (nyújtható paleo- vegán liszt ITT kapható!)
- 25 g Szafi Reform meleg kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
- 130 g LANGYOS kókusztej (70 g cocomas+60 g víz) (cocomas ITT!) – tapasztalatom szerint ha felforrósítjuk, akkor sokkal jobban kezelhető a nyers tészta
- 50 g darált dió vagy darált mák (bio dió és darált mák ITT!)
- 100 g hozzáadott cukortól mentes narancs v. baracklekvár, mákos töltelék esetén erdei gyümölcs lekvár v. szilvalekvár (folyékony állagú!) (Szafi Reform hozzáadott cukortól mentes, szénhidrátcsökkentett lekvárok ITT!)
- 2-3 tk. Szafi Reform bambuszrostliszt (ezt használtam!)
- 1 tk. bio citromhéj
- aszalt gyümölcs ízlés szerint, de ki is hagyhatjuk (hozzáadott cukortól mentes aszalványok ITT!)
Illetve ezzel a szárazabb töltelékkel is dolgozhattok: KATT.IDE!
- Paleolit folyékony édesítő (olyan az állaga, mint a méznek) + kurkuma kikeverve
Sütési idő: Előmelegített sütőben, légkeveréssel 175 fokon 30-35 perc.
☝☝☝ Sütési idő (légkeverés nélkül): Előmelegített forró sütőben 200 fokon 15 percig, majd 175 fokon 30-35 percig kell sütni. ☝☝☝TOJÁSOS VERZIÓ:
Aki fogyaszt tojást, IDE KATTINTVA TALÁLJA A TOJÁSOS VERZIÓT (TOJÁSOS ALAPTÉSZTA RECEPTET!
– Egy db bejgli 475 ft + töltelék, light paleo verzióban készítve pedig 400 ft + töltelékre jön ki!!! 🙂
– A tészta készítésénél langyos vagy meleg tejet használjunk!!!
– A tészta gyúrásánál a végén használjunk vizes kezet!
– Akinek a papírhoz ragadna a tészta, az adjon még hozzá pici kókuszolajat, vagy kenje meg a papírt olajjal!
– Ha még úgy is ragadna, kenő késsel nyúljunk a tészta alá, és annak segítségével tekerjük fel! (minden egyes tekerésnél nyúljunk a papír és a tészta közé (ezzel segítve, hogy elváljon a papírtól!)
– Aki fogyaszt tehéntejet, az adjon még hozzá 1 teáskanál kókuszolajat, hogy olyan legyen a tészta nyers állaga, mint a videón!
– A töltelék ízlés szerint változhat. Továbbá a dió vagy a mák egy része fehérjeporral helyettesíthető, hogy alacsonyabb legyen a zsírtartalma és magasabb a fehérje tartalma.
– A tésztát ne nyújtsuk ki túl vékonyra, mert szét fog repedni!
– Ha túl sok tölteléket tennénk bele és megrepedne, akkor még forrón igazítsuk/formázzuk meg a bejglit, hogy úgy hűljön ki (szépen visszafog állni a formája).
– Aki LIGHT PALEO verzióban szeretné készíteni (úgy rudanként 308 kalóriát tud spórolni!!!): karácsonyra tárazzatok be cukkiniből a fagyasztóba! Érdemes 100 grammosával pucolva, karikázva lezacskózni. Ezt majd kiengedés után meg kell főzni, és a light alaptészta receptnél található videó szerint elkészíteni. 🙂Aki a zsírbevitelre is figyel, ill. megpróbál a kalóriára is figyelni, az nyugodtan készítse el kókuszolaj nélkül. A csökkentett zsírtartalmú alaptészta receptet itt találjátok (szintén videóval): TOJÁSMENTES LIGHT PALEO-VEGÁN ALAPTÉSZTA
Szafi Reform mákos bejgli |
(Ti készítettétek)
smile hangulatje. Mónika megtette, és gyönyörű lett a végeredmény. smile hangulatjel
Paleo bejgli készítése |
Szafi Reform gluténmentes, vegán diós és mákos bejgli recept |
Paleo „túrós” bejgli totuból |
Gluténmentes, Szafi Reform bejgli recept |
@ancsi008 már el is készítette a paleo bejglit és ezt írta róla:
☺ „Paleo vegan bejgli @szafi_fitt Szafi! Ha azt mondom, hogy 5 perc alatt elfogyott?! ráadásul azok a családtagok is nagyon megdicsérték, akik soha nem ennének önszántukból mindenmentes ételeket” ☺ ????????????☺✌
Szafi Reform bejgli |
„Elkészítettem a bejglidet nagy sikert aratott. Én diós-áfonyás változatot csináltam,nem bántam meg,egészen különleges. A barack lekvárt cseréltem le hozzáadott cukortól mentes áfonyára plusz raktam bele még pici reszelt narancshéjat. Üdv. Zsani”
Tojásmentes paleo bejgli |
@klebniczki_csilla is letesztelte a bejglit ✔✔
„Majdnem elfogyott az egész egyszerre, mentenem kellett 1-2 szeletet. Nagyon könnyen kezelhető a tészta, pont mint a videóban ugyanúgy működött minden Iszonyatosan finom, mindenmentes! Köszönöm Szafi!”???? ????????????????
„Mindenmentes” bejgli |
Kép forrása: Instagram
Osztheimer Gyöngyi is megsütötte a sokunk szerint legkönnyebben elkészíthető, legfinomabb paleo bejglit:
Paleo bejgli |
@istenesmarianna is elkészítette a tojásmentes paleo bejglit:
„@szafi_fitt nagyon finom lett és a legnagyobb siker, hogy korábban a hagyományos beiglim megrepedezett és már évek óta nem készítettem. Nagyon hàlàs vagyok, hogy a lisztekkel amit kikísérleteztél helyettünk… Nagyon köszönöm Neked ezt a sok munkát, hogy ellátsz bennünket szuper receptekkel.”
Tojásmentes paleo bejgli |
Majoros Barbara is megsütötte a fenti receptet és feltöltötte az Instagramra a gluténmentes, paleo, vegán, csökkentett szénhidráttartalmú, #szafifitt bejgliről készült fotót:
Paleo bejgli |
Ki mondta, hogy bejglit csak télen lehet enni? 🙂 Hudák Andrea most sütötte meg, glutén-, tej-, tojásmentesen, paleo és vegán változatban. Neki ilyen lett:
” @szafi_fitt bejgli, alaprecept szerint, málna-kókusz töltelékkel, nagyon finom!”
Paleo vegán bejgli |
Nándorfi Nikolett is elkészítette karácsonyra a bejglit, íme a tesztsütés eredménye:
Fülöp Aliz karácsonyi bejglije: „Elkészült a karácsonyi paleo bejgli. Tökéletes lett!”
Jagobaba is tojásmentes paleo bejglit készített:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
kedves Szafi! Nagyon-nagyon tetszik a recept. A light verziót lehetséges volna-e cukkini helyett nem édes párolt almával vagy párolt/főzött kevésbé édes sütőtökkel helyettesíteni? Fullra van a fagyasztónk, újat venni nem tudunk.
Megpróbálom almával és megírom majd 🙂
A videóban nem szerepel, mennyi ideig és hány fokon kell sütni?
pótoltam 🙂
Szia, Szafi! Én karácsonyra előre szoktam készülni. A hagyományos lisztes klasszikus beiglit le lehetett fagyasztani. Erről mi a véleményed? Van már tapasztalatod a kész süteményeid lefagyasztásával?
Hagyományosat még sosem készítettem, így nem tudom, de szerintem azt is le lehet. 🙂 Ezt tuti h le lehet. 🙂
Én is úgy írtam, hogy a hagyományosat tuti le lehet, és erre voltam kíváncsi,hogy le lehet-e 🙂 Végülis a választ megkaptam, és örülök, hogy fagyasztva is működik a dolog, mert akkor jobban be tudom osztani az időmet 🙂 Köszönöm!
Krealady! Hogy fagyasztotd le? Milyen állapotban? Mikor már megsült, vagy mikor már félkészen töltelékkel sütésre vár? Köszi!
Amikor megsült es kihűlt, szoba hőmérsékleten olvaszd ki.
Szia Szafi! Szeretnék csokis/kakaós bejglit készíteni karácsonyra. Tészta receptem van, ami ch csökkentett, viszont a töltelékkel bajban vagyok. Hogyan tudnék olyan állagú tölteléket készíteni, ami nem folyik ki sütés közben, nem keményedik meg sütés után mint a csoki, ugyanakkor elég "vastag" marad a tésztában. Arra gondoltam, hogy főzni kellene valamilyen csokis-kakaós krémet, amit sűrítenék valamivel, ami sütés után is puha marad. Kb mint a mák vagy a dió töltelék. 🙂 Neked annyi jó ötleted van, biztos tudsz valamit erre is. Köszönöm: Tamara
Kedves Tamara,
A csokipudingomat tudom ajánlani 🙂
Kedves Szafi, bambuszrostliszt helyett mit használhatnék?
csipet útifűmaghéjjal is tudod sűríteni a krémet 🙂
Köszönöm!
Kedves Szafi,
a töltelék összetevőit csak össze kell keverni? Nem kell főzni, mint a "hagyományos" bejgliknél szokták?
Illetve én nem tudok diót enni, szerinted gesztenyével működhetne? Milyen arányban javasolnád?
Köszönöm szépen,
Lilla
Kedves előttem szóló, most hűl két diós rúd, nem kell főzni a tölteléket. Házi őszibarack lekvárommal kevertem, minden olyan, mint a nagykönyvben 🙂
Kedves Szafi!
Nagyon szuperek a receptjeid és a lisztkeverékeid. Köszönjük őket!!Nagyon nagy segítség a mindennapokban!!!
Lenne egy gyors kérdésem.
Ha több tészták keverek be egyszerre, akkor nyersen lefagyasztható csak a tészta?
Nagyon köszönöm és Nagyon Boldog Új Évet Nektek!!
Meli
Megsütve fagyasztható le (legalábbis én úgy szoktam), nyersen még nem próbáltam.
Megsütve fagyasztható le (legalábbis én úgy szoktam), nyersen még nem próbáltam.
Kedves Szafi!
Én imádom ezt a bejglit, rendszeresen ezt sütöm már Karácsonyra, de valahogy akármilyen szorosan tekerem fel, mindig feljön a teteje és elválik a felső rész a máktól. Nem vàltoztatok a tőlteléken semmit. Melegen is hiába alakítom vissza vagy nyomkodom még vissza, picit összéb megy, de attól még lyukas marad a teteje. Persze ettől még isteni finom az íze, de ajándékba így nem szeretném adni vagy nagyobb családi összejövetelen.
Mit csinálok rosszul?
Nagyon köszönöm előre is segítseged!