Paleo vegán brownie
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Hozzávalók:
- 200 g mandulaőrlemény
- 40 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 25 g Szafi Reform lenmagliszt (Szafi Reform lenmagliszt ITT!)
- 20 g Szafi Reform kókuszliszt (Szafi Reform kókuszliszt ITT!)
- 20 g Szafi Reform bambuszrostliszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 30 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 20 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g cikória porkávé
- 4 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 g Szafi Reform citromsav (Szafi Reform citromsav ITT!)
- 40 g folyékony Szafi Reform kókuszzsír (Szafi Reform kókuszzsír ITT!)
- 330 g kézmeleg JOYA barista mandulaital
- 40 g aprított törökmogyoró a tetejére (elmaradhat)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd öntsük hozzá a tejhelyettesítőt, az olajat és fakanállal dolgozzuk csomómentesre.
Ezután simítsuk a masszát egy sütőpapírral bélelt, 20* 20 cm . – es, fém tepsibe, szórjuk a felületére a mogyorót és pihentessük, míg a sütő melegszik. (Ez kb. 12-15 perc.)
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 45 perc.
Ha kisült a brownie, a tepsiben, sütőrácson hűtsük ki, majd néhány órára tegyük a hűtőbe, és csak ezután szeleteljük.
Az adag sütemény súlya súlya 685 g, mely 9 szeletre vágható.
Tápérték adatai 100 grammban/1 szeletben, rosttal, poliollal, mogyoróval számítva:
- Energia: 294 Kcal/224 Kcal
- Fehérje: 10,5 g/8 g
- Zsír: 23,6 g/18 g
- Szénhidrát: 11,8 g/9 g
- Rost: 10,7 g/8,1 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!