Ezt a reggelire való zabpehely kekszet az én drága Priszcilla hugicám készítette, a fotó is az övé, de én is elkészítettem és nagyon finom
Zabpehely keksz |
Fitnesz zabpehely keksz, amit reggelire és tízóraira ajánlok
Hozzávalók:
- 34 dkg zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 10 dkg aszalt áfonya (vagy mazsola) (ezt használtam)
- 5 dkg zsírtalanított kókuszliszt (Szafi Reform kókuszliszt ITT!)
- 5 dkg zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (ezt használtam)
- 1/4 teáskanál só
- 1/5 teáskanál őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 20 dkg lágy kókuszzsír (Szafi Reform kókuszzsír ITT!)
- 2 db tojás (kisméretű tojás esetén 3!)
- 4 dkg Szafi Reform negyedannyi cukorhelyettesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 10 dkg dió (vagy kesudió) (ezt használtam)
A 2 tojást az édesítővel, a fahéjjal, a sütőporral és a sóval robotgéppel habosra vered, hozzáadod a kókuszzsírt, majd a kókuszlisztet is szépen beledolgozod a tojásos habba. Ezután a többi alapanyagot is hozzákeverheted: az apróra vágott/tört diót (ezt úgy lehet egyszerűen megcsinálni, hogy egy zacskóba rakod a diót és sodrófával többször végigmész rajta) és végezetül a zabpelyhet.
Egy sütőtepsibe sütőpapírt teszel és a müzlis masszát tetszés szerint ráhelyezed a papírra (én kis golyókat csináltam, amiket a sütőpapíron szétlapítottam). Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöd. 🙂 és kész is van.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!