Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Szójamentes,
Élesztőmentes, Húsmentes „Pizza”
Élesztőmentes, Húsmentes „Pizza”
Vegán Quinoa „Pizza” |
„Pizza” tészta recept:
Hozzávalók:
- 50 g Quinoa (min. 8 órán át áztatva, majd többször átmosva, hogy ne legyen keserű) (ezt használtam)
- 50 g víz
- 1/2 tk. só (ezt használtam)
- ½ tk. szódabikarbóna (ezt használtam)
- 5 g kókuszolaj (ezt használtam)
- bazsalikom, oregánó
Elkészítés:
Mind a 6 összetevőt tegyük a turmixgépbe és turmixoljuk folyékony
állagúvá.
állagúvá.
Öntsük 18 cm-es állítható formába és süssük készre: 200 fokon
15 percig kérgesítsük, majd a feltéttel együtt további 5 percig.
15 percig kérgesítsük, majd a feltéttel együtt további 5 percig.
Nálam a feltét vegán franciasaláta volt: almadarabok, borsó, sárgarépa, karfiol, brokkoli, citromlé, pici só, bors és természetes édesítő, kókuszkrémmel elkeverve.
Az egész pizzatészta tápértéke:
- 230 kalória
- 7 g fehérje
- 34 g szénhidrát
- 8 g zsír
Update (Ti Készítettétek):
Nagy Judittól kaptam: „Megsütöttem a Gluténmentes vegán quinoa pizzád, nagyon finom lett! Saját készítésű vegán bolognaival, rukkolával és a pénteken nálatok vásárolt Violife növényi sajttal ettem. Én nagyobb formában sütöttem, így vékonyabb tészta lapot kaptam, ill.
fűszernek Szafi Reform barbecue fűszersót és fokhagymaport használtam a
tésztához.
Köszönöm a remek receptet, máskor is elkészítem!”
fűszernek Szafi Reform barbecue fűszersót és fokhagymaport használtam a
tésztához.
Köszönöm a remek receptet, máskor is elkészítem!”
Vegán quinoa „pizza” |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!