Tökjó keksz |
Tök jó ötlet.
Mit csináljunk a növényi tejkészítés során hátramaradt őrleménnyel?
Tegnap este ismét a kedvencemet készítettem el ma reggelre: fekete cseresznyés kakaót. Miután leszűrtem, hátramaradt 3-4 ek. őrlemény, amiből roppant egyszerű ropogós kekszet készítettem.
(Mert én soha nem dobok ki semmit, még azt sem ami nem sikerül, inkább újra értelmezem a receptet.
A mostani keksz úgy készült, hogy a hátramaradt őrleményhez adtam még egy kis aszalt cukormentes cseresznyét, édesítőt és annyi puffasztott amarántot, hogy golyókat tudjak formálni a masszából.
Majd ezeket a golyókat kilapítottam és 200 fokon 10 perc alatt készre sütöttem. (Akinek van pizzasütő funkció a sütőjén, az utolsó 5 percet azon süsse.
A kakaó receptjét itt találjátok: fekete cseresznyés növényi kakaó.
Ezt a puffasztott amarántot használtam: puffasztott amaránt.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!